Geçtiğimiz günlerde Şirinevler Mahallesinde, KBÜ Eğitim Araştırma Hastanesinin bitişiğindeki eski idman sahasında yapılan gençlik konseri büyük tepki çekmişti.

Öğle saatlerinde başlayıp, gecenin geç saatlerine kadar son derece yüksek sesin oluşturduğu konser Şirinevler Mahalle sakinleri ve hastanede yatanlar tarafından adeta ıstırap haline gelmişti.

Valilik izni ile meskun mahal içinde yapılan bu rezalet ile ilgili Vali Fuat Gürel bu gün gazetecilerin ısrarlı soruları karşısında açıklama yapmak zorunda kaldı.

Karabük Valisi Fuat Gürel’in itiraf gibi cevabı ise daha düşündürücüydü.

Vali Gürel, yaşanan rahatsızlıklar ile ilgili tek kelime ile “gözden kaçtı” dedi.

Yer seçimi ile ilgili tam bir rezalet olarak tanımlanan söz konusu konser ile ilgili İşte Vali Gürel’in cevabı;
"Arkadaşlar orası konser yapılacak bir yer değil. Bunun farkındayız ama, bir şekilde orada konser yapıldı. Orası zaten İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis edilen bir yer. Ancak biz orayı Karabük spor geçmişten kullandığı için onun uhdesindeydi ama bundan sonra orada konser falan olmayacak. Bir sefer yapıldı ama... Tabii ki gençlerimizin eğlenmesi gerekiyor başka yerler planlanması gerekiyor, bizim için doğrusu gözden kaçan bir durum ama bundan sonraki süreçte tabii ki orada konser olmayacak, başka alanlarda, başka yerlerde gençlerimizin eğlenmesi için uygun alanlarımız tabiiki var. Bundan sonra ona bakılacak ama orası dediğim gibi Karabük spora tahsis edilen geçmişten beri onların kullanımında olan bir yer ama hastane yapılmasıyla alakalı Sağlık Müdürlüğümüze tahsis edilen bir yer onu da önümüzdeki süreçte takibini yapacağız."