1 Ocak 2020 tarihinde Cumhurbaşkanlığı tarafından dar gelirli maddi durumu iyi olmayan ailelere kışın yakacak desteği vermek amacıyla devletin yaptığı sosyal yardımlar arasında yer alan kömür yardımı ile ilgili Karabük’ün Ovacık ilçesinde araştırılması gereken ciddi iddialar konuşulmaya başlandı.

Dar gelirli, muhtaç, kimsesiz ve yoksul vatandaşlara yapılan hane başı 30 torba kömür yardımı ile ilgili Ovacık’ta ihtiyaç sahipleri dışındaki kişilere el altından kömür verildiği iddiaları konuşuluyor.

Köylerde evi olan ama kış aylarında köylerdeki evlerinde durmayan bazı aileler üzerinden alınan kömürlerin, ihtiyaç sahibi olmayanlara düşük ücret karşılığında el altından satıldığı, hatta Ovacık’ta bazı devlet memurlarının bile kömürlüğünde üzerinde “Para ile Satılamaz” yazısı bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ücretsiz dağıtılan kömürlerin olduğu iddia ediliyor.

Devletin yardım amaçlı ihtiyaç sahiplerine verdiği kömürlerin el altından satıldığı iddialarının arasında bazı köy muhtarlarının da bulunduğu öne sürülüyor.