Hak İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci’nin sosyal medyalarda paylaştığı Kurban Bayramı mesajının, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak’ın 2017’de yaptığı konuşmasının bir bölümünden alıntı olduğu ortaya çıktı.

Öz Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, kendi Twiter hesabında paylaştığı ve Karabük Şubesi başta olmak üzere birçok şubelerinin sosyal medyalarında paylaşılan Kurban Bayramı mesajı sözlerinin, Öz Çelik’in en büyük rakibi olan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak’ın konuşmasından alıntı olduğu ortaya çıkması, büyük şaşkınlık oluşturdu.

Türkiye Metal Sektörünün en büyük sendikası olan, Türk Metal Sendikasının Genel Başkanı Pevrul Kavlak’ın 2017 yılında yaptığı ve Youtube’de de yer alan konuşmasının son kısmında yer alan;

“Sizin çalıştığınız tezgahlardan, ekmeğinizi bölüştüğünüz sofralardan, sizin sevinçlerinizin, hüzünlerinizin, kavgalarınızın, sevdalarınızın arasından geliyorum.

Şimdi en büyük sevdam Türk Metal.

Şimdi en büyük sevdam alın terimiz, bir lokma ekmeğimiz ve çocuğumuzun geleceği.

Bu duygularla uyandığım her sabah benim için bayramdır.”  

Sözlerinin, neredeyse hiç değiştirilmeden, Öz Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci tarafından ‘Kurban Bayramı kutlama mesajı’ olarak kullanılması, sendika ve işçi çevrelerinde şaşkınlık yarattı.

Öz Çelik İş Sendikası gibi binlerce üyesi olan bir sendika genel başkanının, bir başka sendika genel başkanının konuşmasını adeta çalması ve bayram mesajı olarak kullanması vasıfsızlığın en büyük göstergesi olarak değerlendirildi.

İşte Yunus Değirmenci’nin, Pevrul Kavlak’ın konuşmasından çaldığı ve kendine uyarladığı sözler şöyle;

“Sizin çalıştığınız tezgahlardan, ekmeğinizi bölüştüğünüz sofralardan, sizin sevinçlerinizin, hüzünlerinizin, umutlarınızın, kavgalarınızın, sevdalarınızın arasından geldim bugünlere.

Şimdi en büyük sevdam Özçelik-İş.

En büyük sevdam alın teriniz, bir lokma ekmeğimiz ve çocuklarımızın geleceğidir.

Bu değerlere katkı verebildiğim her gün benim için bayramdır.”      

Öz Çelik Genel Başkanı Değirmenci’nin bu hareketi “Sendikacı, sendikacının konuşma metnini işte böyle çalar” dedirtti.

Editör: Haber Merkezi