Başta Safranbolu'nun en büyük köyü olan Yazıköy olmak üzere Aşağı Tokatlı, Zobran ve Arıcak gibi merkeze yakın bazı köylere doğal gaz kazandırılmasıyla ilgili çalışmalar başladı.

TMMB 24. Dönem Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Mehmet Ali Şahin başkanlığında bugün Safranbolu'da ufak çaplı bir toplantı gerçekleştirildi. KARGAZ Genel Müdürü Kasım Kahramın'ın da hazır bulunduğu toplantıda AK Parti Karabük Milevekilleri Cumhur Ünal ile Niyazi Güneş, AK Parti İl Başkanı İsmail AltınözÖzel İdare İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen ve Yazıköy Muhtarı Deniz Tüzer'in de hazır bulunduğu toplantıda bu köylere doğal gaz verilmesiyle ilgili fikir istişaresi yapıldı.

Toplantı sonrasında Mehmet Ali Şahin, doğal gaz kazandırılacak köylerin İl Özel İdaresi aracılığı ile imar plan çalışmalarının yapılacağını ve ardından buralara doğal gaz getirilmesi için harekete geçileceğini söyledi. 

Karabük Net Haber Sorumlu Editörü Ergün Başkaya, Mehmet Ali Şahin, Kargaz Genel Müdürü Kahraman, Milletvekilleri ve İl Başkanı ile toplantı sonrası kamuoyunun bilgilendirilmesi için birer röportaj yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Mehmet Ali Şahin açıklamasında, "İl Genel Meclisi Başkanımızın imar planlarının 3-4 ayda çıkabileceğini söyledi. Kaynak konusunda da alternatiflerimiz var. Yani kaynak sorunu da çekmeyeceğimiz anlaşılıyor. O bakımdan önümüzdeki yılın yani 2023'ün başlarında, ilk aylarında Kasım Bey, 'EPK'da onay verirse biz kazmayı vururuz' dedi. Dolayısıyla 2023'ün başlarında inşallah Yazıköyümüzün kalan mahallelerine ve tabiki evlerine de doğalgazı ulaştırmayı planlıyoruz" dedi.

Ardından söz alan KARGAZ Genel Müdürü Kasım Kahraman, "Ben, Yazıköy’e doğalgaz vermek için ne yapılabilir? Yazıköy doğalgazı kullanmalıdır demiştim. Burayla ilgili projelerimizi hazırladık. Başkanımızın yönlendirmeleriyle işlemlerimiz başlayacak. İnşallah kısa sürede Yazıköy'e gaz vermeyi arzu ediyoruz. EPK'nin izninin hemen ardından 1 hafta içinde doğalgaz şebekesini inşa etmeye başlayacağız" açıklamasında bulundu.

Daha sonra söz alan AK Parti Karabük Milletvekili Cumhur Ünal, "Karabük'ü bekleyen büyük projeler var. Kavşak Projesi gibi, Millet Bahçesi Projesi gibi, Araç Çayının rekreasyonu gibi, Beşbinevler Hastanesinin yapımı gibi, Ovacık Hastanesinin yapımı devamı gibi. Yine Safranbolu Millet Bahçesinin Kireç Kuyusu mevkisindeki yapımı gibi büyük projeler devam ediyor" dedi.

AK Parti Karabük Milletvekili Niyazi Güneş ise, "Dün Bayındır Köyündeydim. Bayındır Köyü de doğalgaza taliptir. Eskipazar Bayındır Köyünün yanından hat geçiyormuş. Bayındır Köylülerimiz de doğal gaz istiyorlar “dedi.

AK Parti Karabük İl Başkanı İsmail Altınöz de, Karabük'te 21 yılda çok şeyler yapıldığını söyleyerek sözlerine şu şekilde devam etti; "Burada kendisinden gururla bahsettiğimiz, ülkemizin ve partililerimizin kendisini çok sevdiği Recep Tayyip Erdoğan'ın yol arkadaşı Mehmet Ali Şahin başkanımız yanımızda. Halkımız Recep Tayyip Erdoğan'ı çok seviyor. Her köylere gireceğiz ve Cumhurbaşkanımızın selamını ileteceğiz. Yoğun bir vaziyette çalışmalarına başlayacağız" dedi.

Karabük Üniversitesinin Safranbolu eski çarşıdaki uygulamalı otelinde yapılan toplantıdan sonra heyet Yazıköy’e gitti. 

Yazıköy halkı tarafından yoğun ilgiyle karşılanan Şahin ve beraberindekilere köy muhtarı Deniz Tüzer, “Hoş Geldiniz” dedi. Mehmet Ali Şahin Yazıköy halkına toplantıda alınan kararlar, Yazıköy’e doğal gaz kazandırılması için yapılacak olan çalışma süreci hakkında bilgi verdi.