Safranbolu Orman İşletme Müdürlüğü binasının kapılarının yenilenmesi ve yeni kapıların doğrudan temin ile alınması ile ilgili Zonguldak Orman İşletme Bölge Müdürlüğü soruşturma başlattı.

2012 Yılında Safranbolu Bağlarbaşı mahallesine yapılan Safranbolu Orman İşletme Müdürlük binasında yeni kapıların sökülmesi iddiaları soruşturma açılmasına neden oldu.

8 Yıllık binada bulunan tüm kapıların sökülerek, doğrudan temin yolu ile alınan yeni kapılar ile değiştirilmesi israf ve kamu zararı olarak nitelendiriliyor.

Edinilen bilgilere göre; İşletme Müdürlük binasının eksikliklerin giderilmesi ve güzelleştirilmesi amacıyla yapılan uygulama tepkilere yol açtı. 8 Yıllık daha yeni bir binada, yine yeni olan kapılarının sökülmesi, “Bu kadar gerekli miydi? Bir kamu kurumunda israfın böylesine de yazık” şeklinde eleştirilere yol açtı.

BİR GECEDE 40’A YAKIN KAPI DEĞİŞTİRİLMİŞ
Safranbolu Orman İşletme Müdürlüğünde yeni olarak nitelendirilen kapıların sökülmesi şikayetlere neden olunca, Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz, müdürlük binasına gidip inceleme yaptı ve o gün gece saatlerine kadar apar topar binadaki bütün kapıların sökülerek, yeni kapıların takıldığı da konuşulan diğer iddialar arasında yer alıyor.  

SÖKÜLEN KAPILAR, BAŞKA YERLERDE YİNE YENİ KAPILARIN YERİNE TAKILMIŞ
Safranbolu Orman İşletme Müdürlük binasında yeni olarak nitelendirilen kapıların sökülmesi şikayetlere neden olunca, İşletmeye bağlı Ovacuma ve Eflani Şube Şefliği binalarındaki kapılar ile değiştirildiği öğrenildi.

Olayın ilginç olan yanı ise; Ovacuma ve Eflani Şube binasındaki kapıların da daha yeni olmasına rağmen sökülüp, Safranbolu Müdürlük binasından sökülen kapılar ile değiştirilmesi. Ovacuma ve Eflani şube binalarında sökülen kapılar ile ilgili “Madem sökülen kapılar şube binalarına takılacak kadar yeniydi, neden söküldü?” sorusunu akıllara getiriyor.

MÜDÜRÜN MAKAM KAPISI SES GEÇİRMEZ YAPILMIŞ!
Safranbolu Orman İşletme Müdürünün makam odası kapısına, ses geçirmez yalıtım işlemi yapıldığı da öğrenildi.

Bir kamu kurum müdürünün, kendi odasına neden ses geçirmez bir kapı yaptırdığı ise merak konusu olurken; “Stratejik önem taşıyan bir kurum mu, neyi saklıyorlar, endişeler nedir de ses geçirmez kapıya ihtiyaç duyuldu?” soruları sorulmaya başlandı.

TİCARİ FİRMALAR İLE ÇIKAR İLİŞKİLERİ VAR İDDİALARI
Safranbolu Orman İşletme Müdürlüğünde görevli bir şefin, yeni kapıların sökülmesi ile bazı ticari özel firmalar ile çıkar ilişkileri olduğu iddialarını gündeme getirdi.

Söz konusu iddiaların hedefinde olan müdürlük yetkilisinin, daha önce işletmeye bağlı binalardaki tadilatlarından da sorumlu olduğu ve çıkar ilişkisi olan özel ticari firmalara bu işlerin yaptırıldığı iddialarının da kamu yararına araştırılması isteniliyor.

MİLLETVEKİLİ ÜNAL, OLAYA NEDEN EL ATMADI?
Safranbolu Orman İşletme Müdürlüğünde yeni kapıların söküldüğü iddiaları AK Parti Karabük Milletvekili Cumhur Ünal'a anında fotoğraflarla iletildi.

Milletvekili Ünal’ın, müdürlüğü arayarak “O söktüğünüz kapıları bekletin ben bakacağım. İsraf mı yapılıyor, yoksa uygun bir işlem mi kendim göreceğim” diyeceğine, “Bakan yardımcısına fotoğrafları gönderdim, ben ne yapayım daha?” dediği öğrenildi.

Karabük Milletvekili Cumhur Ünal’ın, bu tür kamu zararı iddiaları karşısında yaptırımcı ve kararlı bir tavır sergileyeceğine, tabiri caiz ise topu üzerinden atması da ayrı bir eleştiri konusu oldu.

MÜDÜRLÜK BİNASI GİRİŞİNE BAKIN NEDEN GÜVENLİK KAMERASI TAKILMAMIŞ?
Safranbolu Orman İşletme Müdürlük binasının girişine bir türlü güvenlik kamerası takılmamasının arkasında bakın ne kadar ilginç düşünce yatıyormuş.   

Tüm kamu kurumlarının giriş çıkışlarına ve etraflarına güvenlik kameraları takılırken, Orman İşletme’nin Safranbolu Müdürlük binasına ise kamera takılmamasının arkasında işe geç gelmeler yattığı konuşuluyor.

İddialara göre bir çok müdür yardımcısı ve şube şefi gibi yönetici pozisyonundaki çalışanların mesai saatlerine uymadığı, saat 10:00, 11:00 gibi işe geldikleri ve bir şikayet olursa, ispat edilememesi için kameralar takılmadığı öne sürülüyor.