Safranbolu Belediye Meclisinin bu akşam yapılacak olan toplantısında Encümen üyelikleri, 2 Başkan vekilliği, 2 Katip Üyeliği ve Plan Bütçe ile İmar Komisyon üyelikleri seçimleri yapılacaktı.

Gizli oylamada Millet İttifakı Başkan ile birlikte 13 oya sahip olurken, Cumhur İttifakı da 13 oya sahip, gizli oylamalarda beraberlik beklenirken Komisyon üyeliklerinin seçileceği açık oylamada Belediye Başkanı’nın oyu 2 oy sayıldığından Millet İttifakı çoğunluk elde ediyor.

Bu akşam yapılacak olan seçimler ile ilgili toplantı MHP Safranbolu Belediye Meclis Üyesi Murat Özodabaşı’nın bir akşam önce apandisit ameliyatı olmasından ve AK Partili Meclis Üyesi Adem Karataş’ın babasının Ankara’da tedavi gördüğünden dolayı eşitlik sağlanamayacaktı.

CUMHUR İTTİFAKINDAN BEKLENMEYEN GOL

AK Parti ve MHP Meclis Üyelerinin oluşturduğu Cumhur İttifakı bu akşamki Seçimli Belediye Meclis Toplantısında çoğunluğu sağlayamayacaklarını anlayınca 13 Meclis Üyesi toplantıya katılmadı.

13 üyeden oluşan AK Partili ve MHPli Meclis Üyelerinin toplantıya katılmamasıyla salt çoğunluk sağlanamadı ve toplantı iptal edildi.

MİLLET İTTİFAKINDAN KARŞI GOL

CHP ve İyi Partili Meclis Üyelerinden oluşan Millet İttifakı ise karşı meclis üyelerinin toplantıya katılmamasıyla bu akşam ertelenen toplantıyı yarın (3 Nisan Cumartesi) saat 10.00’a toplanılmak üzere erteledi.

Cumhur İttifakı üyelerinin toplantıya katılmamasıyla attığı golü Millet İttifakı ise bir gün sonra toplantı birleşimi kararı almasıyla karşı gol attı.

Apandisit ameliyatı olan MHPli Meclis Üyesi Murat Özodabaşı’nın ve Ankara’da hastanede yatan babasının başında duran AK Partili Meclis Üyesi Adem Karataş’ın 16 saat sonra yapılacak olan Belediye Meclis toplatısına katılıp katılmayacağı merak ile bekleniyor.