Özçelik İş Sendikası Genel Merkez’inde 30 Milyon Lira paranın kayıt dışı harcandığı için kasasında olmadığı iddia ediliyor.

Yunus Değirmenci’nin Genel Başkanlığındaki 6 yıllık dönem de sendikanın kasasından 30 Milyon liraya yakın paranın usulsüz bir şekilde harcandığı iddiaları uzun süredir kamuoyunda konuşuluyordu.

Şimdi ise bu iddialar ile ilgili Ankara Cumhuriyet Savcılığının soruşturma başlatacağı öğrenildi.

DEĞİRMENCİ VE ALTUN’UN ONAYI YETİYOR

Bir Genel Başkan ve 3 Genel Başkan Yardımcısı olmak üzere 4 kişiden oluşan Genel Merkez Yönetiminde, oylamalardaki beraberlik durumunda genel başkanın oyu iki oy sayıldığından, sadece Genel Başkan Yunus Değirmenci ile Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bayram Altun’un onayları ile tüm bu usulsüz ödemelerin ve para transferlerinin yapıldığı iddia ediliyor.

Diğer iki Genel Başkan Yardımcısı olan Recep Akyel ve Ferhan Öner’in bir yıla yakındır bu tür kararlara imza atmadıkları ve hatta yapılan ödemeler ile para transferlerinin kendilerinden saklandığının da altı önemle çiziliyor.

BAZI ÖDEMELER PERSONEL ÜZERİNDEN YAPILMIŞ

Sendika ile alakası olamayan çok sayıda üçüncü kişilerin banka hesaplarına yüklü miktarlarda paralar aktarıldığı, ve bunun da sendika muhasebesinde çalışan bir personel üzerinden yapıldığı öne sürülürken, karşılığında da mobilya, toplu yemek ile organizasyon gibi buna benzer alakasız faturaların konulduğu iddia ediliyor.

KONGRE ÖNCESİ PARA MI SAÇILIYOR

Genel Başkanlığa aday olan ve tabandan büyük destek alan Recep Akyel’e koltuğunu kaptırmak istemeyen Özçelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci’nin sendika içinde kendine yakın şube yöneticilerine yüksek miktarlarda paralar aktarıldığı konuşuluyor.

Gebze ve özellikle Kayseri kongre öncesi ve sonrasında milyonların harcandığı, bu harcamaların karşılığında çalıştıkları organizasyon firmalarından yüklü miktarlarda faturalar alındığı konuşulan iddialar arasında yer alıyor.

MAL VARLIKLARI İNCELENMELİ

Genel Başkan Değirmenci ile Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bayram Altun’un mal varlıklarında da artış olduğu öne sürülürken, birinci derecede yakınları üzerine Ankara, İstanbul’dan daireler alındığı iddialarının kesinlikle araştırılması isteniliyor.

ÇOCUKLAR VE DAMATLAR SENDİKANIN TÜM İMKANLARINDAN YARARLANIYORMUŞ

Genel Başkan Değirmenci ile Yardımcısı Altun’un çocukları ile damatlarının bazı şubelerde astronomik maaşlarla teşkilatlanma ile örgütlenme uzmanlığı altında işe başlatıldığı, sendikanın VİP Minibüslerini, lüks araçlarını sürekli kullandıkları, yakıtlarının da sendikadan karşılandığı ve ayrıca bazı yüklü harcamaların sendikaya fatura edildiği iddiaları da dikkat çekiyor.

YENİ GENEL MERKEZ BİNASI YAPIMINDA MİLYONLAR KAYIP İDDİASI

2018 yılında yapımına başlanan ve 2019 Haziran’da Ankara Çukurambar’da açılışı yapılan Özçelik İş Sendikası yeni genel merkez binasının yapımı ile ilgili müteahhit firmayla 6 Milyon 500 Bin Lira artı KDV’ye anlaşıldığı, bir buçuk yıl gibi bir sürede biten binanın 21 Milyon 800 Bin Liraya mal olduğu bilinmekte.

4 yıl önce anlaşılan rakama rağmen 14 Milyon lira fazla ödeme yapılması ile ilgili Genel Başkan Değirmenci bu zamana kadar hiçbir açıklama getirmediği gibi “Bu binanın kaça mal olduğunu ben de bilmiyorum.” diyerek, adeta dalga geçtiği ifade ediliyor.

Genel merkez binasının yapımında Yunus Değirmenci’nin kardeşine ait Kayseri’deki tuğla ve briket fabrikasından tuğla ve briket getirildiği de birçok kişi tarafından biliniyor.

Sendikadaki yolsuzluk iddialarının yanı sıra genel merkez binasının yapımında fazla ödenen 14 milyon liranın savcılık incelemesi altına alınacağı da edinilen bilgiler arasında yer alıyor.

Editör: Haber Merkezi