Özçelik İş Sendikası Karabük Şube Kongresinden sonra İskenderun Şube Kongresi için de yarın delege seçimlerini gerçekleştirecek.

Özçelik İş Sendikası’nın İskenderun Şube Kongresinde oy kullanacak 125 delegenin belirlenmesi için seçimleri yarın (14.12.2021 Salı) yapılacak. 
İsdemir D.Ç, MMK Metalürji, Ekinciler ve Yolbulan D.Ç’de yaklaşık 4 Bin 900 sendika üyesi işçi yarın sandık başına gidecek.

İskenderun Şube Kongresinde de mevcut şube başkanı Mehmet Güngör’ün karşısına, Şube Sekreteri Murat Kayış, şube başkan adaylığı için mücadelesini sürdürüyor.

GENEL BAŞKAN DEĞİRMENCİ KARABÜK’TE TARAFSIZ, İSKENDERUN’DA TARAF
Özçelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci ve Genel Başkan Yardımcısı Bayram Altun, Karabük’ün aksine İskenderun’da taraf olduklarını ilan ettiler.

Genel Başkan Değirmenci ve Yardımcısı Altun, mevcut şube başkanı Mehmet Güngör’den taraf olduklarını ilan ettiler.

Mehmet Güngör’ün karşısına şube başkan adaylığını ilan eden Murat Kayış’ı istemediklerini açıkça ilan eden Değirmenci ve Altun, Güngör’ün şube başkanlığını koruyabilmesi için tüm güçlerini sergiliyorlar.

RECEP AKYEL VE FERHAN ÖNER TARAFSIZLIĞINI KORUYOR
Özçelik İş Sendikası Genel Başkan Yardımcıları Recep Akyel ile Ferhan Öner
ise Değirmenci ile Altun’un aksine, İskenderun’da da aynı Karabük’te olduğu gibi demokratik bir seçim yapılmasından taraf oldukları belirtiliyor.

Akyel ve Öner’in, işçinin hür iradesinin sandığa yansımasını ve İskenderun işçisinin istediği şekilde seçimlerin sonuçlanması için mücadele verdikleri konuşuluyor.

MEHMET GÜNGÖR, İŞÇİYE YİNE SODA ŞİŞESİ VERECEK Mİ
Geçtiğimiz toplu iş sözleşmesinden memnun kalmayan İsdemir D.Ç çalışanlarına cevap niteliğinde sosyal medyalarında üzerinde Özçelik İş Sendikası yazılı soda şişesi paylaşan ve ‘Hazmı kolaylaştırır’ şeklinde paylaşım yapan Şube Başkanı Mehmet Güngör’ün bu hareketi halen daha unutulmadı.

Sendikanın İskenderun üyeleri olan işçiler Güngör’ün hakarete varan bu hareketini hatırlatarak, “Şimdi de biz ona soda şişesi vermeye hazırlanıyoruz” şeklinde ifadeler kullanıyorlar.

BİR MAAŞ PRİM SADECE MMK ÇALIŞANLARINA MI?
Yaklaşık 23 delege çıkartacak olan MMK Metalürji çalışanlarına 24 Aralık tarihinde bir maaş ikramiye müjdesini veren Şube Başkanı Mehmet Güngör ve Genel Başkan Yunus Değirmenci’ye, İsdemir D.Ç ile Ekinciler ve Yolbulan D.Ç çalışanlarına neden ikramiye dağıttıramadığı sorgulanıyor.

İskenderun’da işçiler arasında ayrımcılığın göstergesi olarak değerlendirilen MMK primi, ayrıca delege seçimleri öncesi işçiye rüşvet niteliği olarak yorumlanıyor.

MURAT KAYIŞ, KENAN YILMAZ GİBİ TARİH YAZABİLECEK Mİ?
Karabük, Kardemir D.Ç’de 125 delegenin, 118’sini alan Kenan Yılmaz Özçelik İş Sendikası’nda uzun yıllar sonra bir tarih yazmıştı.

İskenderun’da da Şube Başkan adaylığı için süreç başlatan Murat Kayış’ın da aynı Kenan Yılmaz gibi ezici bir farkla delege seçimlerini bitireceği öngörülüyor.
Murat Kayış’ın işçi tarafından sevildiği ve işçiyi dışlayanlara karşı en fazla tercih edilen kişi olarak gösteriliyor.