Karabük şehir merkezindeki trafik problemi her geçen gün daha fazla hissedilmeye başlandı.  

Çarşı merkezinde PTT önündeki kavşakta ve Güven kavşağı olarak bilinen ONEL AVM yanındaki kavşakta trafik sıkışıklığı araç sürücülerinin sabrını taşırmaya başladı.

Özellikle akşam iş çıkışı saatinde yaşanan trafik sıkışıklığına vatandaş çözüm bulunmasını istiyor.

ONEL AVM yanında yapılan üst geçidin yolu daraltmasının yanı sıra, Hürriyet Caddesinin trafiğe kapatılmasıyla birlikte ana arter konumuna gelen tek şeritten daha dar olan yolda hemen hemen her gün trafik durma noktasına geliyor.

Albay Karaoğlanoğlu caddesi olan Bedesten İş hanının arkasındaki yolda başlayan sorun, iki sıra yapılan parklar nedeniyle daha da fazlalaşıyor. PTT Kavşağı olarak bilinen KARES AVM’nin ana girişinin önündeki kavşakta üç ayrı yolun birleşmesi ve hemen kavşağın girişindeki yaya yolu zaman zaman trafiğin kilitlenmesine neden oluyor.

Güven Kavşağı olarak bilinen ONEL AVM’nin yanındaki kavşakta ise istasyon caddesinden ve PTT kavşağından akan trafiğin, üst geçidin yanındaki tek şeritten daha dar bir yolda birleşmesi tıkanıklığı daha da arttırıyor.

Yeni Belediye binası önünden geçen trafik akışı, EVKUR binasının önünde Tren yolu geçidinin bulunmasından her tren geçişinde yolun kapanmasıyla güven kavşağına kadar trafiği durma noktasına getiriyor.

Trafiğin bu sıkışık durumunda, bir sürücü Bedesten iş hanın arkasından, eski balık pazarına kadar olan 500 metrelik yolu kat etmesi ortalama 30 dakikayı buluyor.

Karabük Belediyesinin şehir merkezindeki bu problemlere köklü bir çözüm üretmemesi halinde, her geçen yıl artan motorlu taşıtlardan dolayı artık 3-5 yıla kadar içinden çıkılmaz bir hal alacağını da birçok kesim yorumluyor.

Vatandaşlar, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’ye seslenerek “PTT Kavşağında trafik akışını rahatlatacak bir proje yapmadı. Üstüne üstlük, Onel AVM’nin yanına yaptığı üst geçitten dolayı tek yönlü ana artere dönüşen yol tek şeritli yoldan daha dar hale geldi. Sayın Başkan Karabük-Safranbolu arası kesintisiz ulaşım projesini hayata geçireceğine önce şehir merkezindeki bu sorunu çözmelidir.” Şeklinde ifadeler kullanıyorlar.