Karabük’ün tanınmış siyaset ve cemiyet insanı Mustafa Özata sosyal medyasında ilginç bir yazı paylaştı.

İYİ Parti’den önümüzdeki genel seçimlerde milletvekili aday adayı olacağını aylar öncesinden açıklayan Mustafa Özata, KYK’larda istihdam edilmek üzere Gençlik ve Spor Bakanlığında geçtiğimiz haftalarda kura çekimi yapılan ve Karabük’te işe başlayacak olan 83 güvenlik ile temizlik personeli alımı ile ilgili önemli iddialarda bulundu.

Özata, Kura çekiminde belirlenen 332 kişi arasından işe başlayacak 83 güvenlik ve temizlik personelinin belirlenmesinde AK Parti’nin adaletli ve vicdanlı davranmadığını, partizanca hareket ettiğini öne sürdü.

İşsiz gençlere umut tacirliği yapıldığını ifade eden Özata, 332 kişi arasından belirlenecek 83 kişinin iktidar partisi tarafından, partiye üye olup olmadıkları, yine en fazla üye yapanların belirleneceği, ayrıca sosyal medyalarından özel hayatlarının da irdeleneceğini belirterek, tepki gösterdi.

Mustafa Özata, sosyal medya hesabından paylaştığı yazıda özetle şu ifadelere yer verdi;

“15 Eylül 2021 tarihinde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından KYK Yurtlarında görevlendirilmek üzere 4.346 güvenlik ve temizlik görevlisi işe alımı için uygun başvurulardan mülakata çağırılacak aday belirlenmesi için kura çekilişi yapılmıştı.

Karabük için 36 kadın, 20 erkek, 56 güvenlik,17 kadın, 10 erkek, 27 temizlik görevlisi, yani toplam 83 kişilik kadro için  4 misli, yani 332 aday belirlenip listesi hazırlanmış.

Buraya kadar bir şey yok.

Ancak, hemşerilerimden gelen birçok telefonda, bu kadrolar için İktidar Partisinden bazı şahıslara kontenjanlar verildiği, adaylardan partiye üye olmasının aranması yanı sıra, üyelikte eskilik durumu, partiye hangi adayın kaç üye getirdiği, sosyal medyalarındaki paylaşımları, yaşam tarzı vb. gibi bir çok partizan kriterlerle listelerin hazırlandığı, adayların en çok üyeyi kim yaparsa listede yer alacağı gibi ifadelerle yeni üyeler yapmaya zorlandığı belirtilmektedir.

Tek amacı ekmeğini kazanmak olan bu insanlarımızı, böyle samimiyetsiz bir davranışa zorlamak, adaletin ve vicdanın neresine sığar?

Bırakın artık insanlara umut tacirliği yapmayı!

Sizi, insanlar affetmeyeceği gibi Allah’ta affetmeyecektir!

Empati yapın, bizim başımıza gelse ne düşünürdük deyin.”