8 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek olan Karabük Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde, Oda Başkanlığına adaylığını bir basın toplantısı ile açıklayan şehrin tanınmış iş insanı Adnan Çebi, iddialı olduğunu ortaya koydu.

Kendi grubundan birlikte aday olacağı Harita Mühendisi Hakan Kafalı ve İnşaat Sektörünün tanınmış kadın iş insanı Begüm Cefakar ile birlikte Kent meydanı Gaye Kafe’de gazetecilerle kahvaltıda bir araya gelen Adnan Çebi, kendi grubundan KTSO Meclis Üyesi seçildiği takdirde, Oda Başkanlığına aday olacağını açıkladı.

KTSO Başkanlığına adayım.

Çebi açıklamasında “Ekim ayında yapılacak olan odamızın organ seçimleri Karabük’ümüze şimdiden hayırlı olsun. Adnan Çebi olarak ben de kendi meslek gurubumdan aday oldum. Üyelerimizin teveccühü ile gurubumuzdan çıktığımız taktirde, Allah nasip eder meclis üyelerimiz de uygun görürse Karabük TSO Başkanlığına adayım.

Ekip arkadaşlarım Begüm hanım ve Hakan bey ile birlikte ticaret, sanayinin Karabük'te gelişmesi için en küçük işletme, en büyük işletme farklılığı görmeden hizmet edeceğimizi bildirmek isterim. Şimdiden tüm üyelerimize destekleri için teşekkür eder, saygılar sunarım.” Diye konuştu.

Karabük için ciddi hizmetler yapmaya talibiz.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Adnan Çebi, neden aday olduğunu da şu ifadeler ile dile getirdi;

“Geçen dönem Mehmet Başkanımız ve Salih Başkanımızla beraber çalıştık. Bu çalışmalar esnasında Mehmet Başkanımız bir daha aday olmayacağını söyledi. Bu arada da Ticaret Odası binamızı hep beraber birlik içerisinde yaptık. Bizimde bu çalışmalarda baya bir katkılarımız oldu. Bununla ilgili Mehmet Başkan ve Salih Başkan bana teklif getirdiler aynı ekiple devam edelim gibilerinden. Büyüklerimiz ile şu anda görevde olanlarla görüştük, siyasilerle görüştük, esnaf arkadaşlarla görüştük, iş adamı arkadaşlarla görüştük ve herkes bize gereken desteği verdi. O destekler sayesinde bizde mevcut arkadaşlarla beraber yine aday olacağımızı açıklıyoruz.”

Karabük TSO Başkanlığı görevine geldiği takdirde önemli hizmetler yapmak için çaba sarf edeceğini de belirten Çebi, “İnşallah seçilirsek, geçen dönem devam eden Organize Sanayi Bölgelerimiz var şuan Eskipazar’da yerimiz kalmadı, yeni yerler açmaya çalışacağız. Filyos limanı ile ilgili devam eden projelerimiz var, onların devamını getireceğiz. Gerek Kardemir’in olsun gerek Haddecilerin olsun bazı sorunları var, onlarla ilgili gereken görüşmeleri yapacağız. Karabük, Kardemir'den, Haddecilerden ibaret değil, küçük esnaflarımızda var. Onların da çok değişik sorunları var, Karabük’ümüz devamlı göç alıyor onlarla ilgili neler yapabiliriz, onlara bakacağız. Bizde TSO olarak elimizden geleni yapmaya çalışacağız.” Diye konuştu.

Karabük TSO Seçimlerine siyasi iradenin müdahale etmesi ile ilgili söylemlere de açıklık getiren Çebi, “TSO iş adamlarının kurduğu bir kuruluştur. Şimdi burada siyasi olmaz desek, olmuyor. Siyasilerde önümüze düşecek, bize ağabeylik yapacak oldukları için tabi onların da bazı dengeleri tutmaları gerekiyor. Bizde gerekenleri yapıyoruz. Tabi burada komple ekip arkadaşlarımız siyasi değil. TSO siyasi bir kuruluş değil, hepimiz iş adamıyız, herkesin bir görüşü var duygusu var. Biz ilk önce Karabük için ne yapabiliriz onu düşünmek istiyoruz.

Belediye Başkanı Rafet Beyle de görüştüm, desteğini veriyor. Cumhur ittifakı olduğu için MHP ve AK Partinin birlikte görüşmeleri olacağını söylediler. Biz AK Parti gurubuyla da görüştük, Rafet Beyle de görüştük. Destek vereceklerini söylediler. Şu ana kadar da desteklerini sağ olsun veriyorlar.” Dedi.

Karabük, sanayici ve haddecilerden ibaret değil.

Sanayici ve Haddecilerin ortak adayı oldukları açıklanan Fatih Çapraz ve Cenk Gedikoğlu’nun da Oda Başkanlığı ile Meclis Başkanlığı adaylığı ile ilgili sorulan soruya da “Fatih Bey ve Cenk Beyle daha görüşmedik. Onlarda daha bir açıklama yapmadılar. Aday olup olmadıklarını bilmiyoruz. O konuyla ilgili bir şey konuşmak istemiyorum.” Diyen Adnan Çebi, KTSO Başkanlığının sanayici ve haddecilerden olması gerekir şeklindeki son günlerde ortaya atılan görüş ile ilgili sert açıklamalarda bulundu.

Çebi, özellikle haddecilerin KTSO’nun yeni bina yapımı ile ilgili yeterli destek vermediklerini ifade ederek, çok tartışılacak sert sözler kullandı ve şunları söyledi;

“Karabük, Kardemir'den, sanayilerden, haddecilerden ibaret değil. Küçük bakkalından, tuhafiyecisinden, konfeksiyonundan, inşaatçısına komple bir bütün olarak düşünmek lazım. Bunca sene haddeciler, gücü elinde tutmak için hep başkanlıkları kendilerinden seçmişler. Ama bundan sonra inşallah değiştireceğiz. Mehmet Başkanımızda sağ olsun bir haddeci. TSO binasının yapımında biz haddecilerden öyle bir destek görmedik. Madem onlar burada devamlı bir başkanlık istiyorlar. TSO binasında kendilerini göstermeleri lazımdı. Mehmet Başkanım sağ olsun çok destekledi, Salih Başkanım çok destekledi, inşaatçı olarak ihalede bize kaldı. Kalma nedeni diğer firmalardan 10 Milyon düşük bir fiyat vermiştik. Biz Karabük için bir eser bırakalım diye bu işe girmiştik. Bu aşamada Mehmet Başkanım çok uğraştı, haddeci ağabeylerimizden bağış konusunda bize 900 Bin TL gibi bir bağış yapıldı. Bağışında, bağış adı altında kiradan düşüleceği söylendi. Öyle bir oluşum vardı, haddeci ağabeylerimiz neredeydi? Başkanlık koltuğuna gelince mi haddeci ağabeylerimiz çıkıyor. Bunların TSO binaları yapılırken ne gibi bir faydaları oldu ne gibi yardımları oldu? Kardemir çok güzel bir bağış yaptı. Marzinc  çok güzel bir bağış yaptı. Kaç tane haddecimiz var, 900 Bin TL gibi çok cüzi bir bağış yaptılar. Konuşmaya gelince, herkes konuşur ama icraata gelince icraat yok. Mehmet Başkan olmasaydı, Salih Başkan olmasaydı, bizim meclis üyelerimiz olmasaydı şu an bu eser burada olmazdı. Bunca sene başkanlık yapan ağabeylerimiz neden binaya hiçbir şey yapmamışlar, bunları da bir sormak lazım.”

Bu şunun adamı, şu bunun adamı hastalığından kurtulmalıyız.

KTSO Meclis Başkan adayının kimin olacağı yönünde de soruya cevap veren Adnan Çebi, “Kendi gurubumuzdan çıkarsak ilk önce başkanlığa adayım, sonra meclis başkanlığında da arkadaşlarla istişare edip, çıkacak olan arkadaşlarla görüşüp, kendi aramızda oy birliğiyle bir kişiyi çıkarmak isteriz Tabi buna hepimizin razı olması lazım. İkilik olmasın diye uğraşıyoruz. Bu ikilikler Karabük'e zarar verir.” Dedi.

Konuşmasının sonunda da Karabük ile ilgili bazı sorunları eleştiren Adnan Çebi, basın toplantısındaki açıklamasını şu ifadeler ile sonlandırdı;

“Benim ikili ilişkilerim çok iyidir. Ekibimle beraber inşallah sorunlarla uğraşacağız. Ne yapıyorsak ilk önce büyüklerimize danışacağız, tabi bizimde fikirlerimiz var. Bütün şehirlerde olduğu gibi Karabük'te de biliyorsunuz üst akıllarımız vardı, eskiden bunlar çok iyiydi, şu an bizde hiç eşraf kalmadı herkes şimdi A Partisi, B partisi, bu şunun adamı, bu bunun adamı, bunlar olduğu zamanda Karabük ilerleyemiyor. Biri bir iş yaparken, o bunun adamı, ona iş ver, yok ona verme, şu gazeteci şunun adamı, bu bunun adamı anlayışı var. Bunculukları bir kenara bırakırsak, Karabük bence daha iyi olacak.”