Karabük İnternet Gazetecileri ve Medya Derneği (KİGMED) Başkanı Ergün Başkaya, bu sabah Karabük Derin Habe rinternet sitesi sahibi Sait Alıcı'ya karşı yapılan hain saldırı için bir kınama yazısı yayımladı.

KİGMED kınama yazısında şu ifadelere yer verdi;

"Karabük Derin Haber İnternet Haber Sitesinin sahibi ve sorumlusu olan gazeteci SAİT ALICI bu sabah evinin önünde aracına binerken kalleşçe ve haince uğradığı saldırı sonucu darp edilmiştir.

İçinde bulunduğumuz çağımızda, İnternet medyasının çok geniş kitlelere ulaşması ve hatta dünyada sınırları kaldırıp bütün ülkelerden ulaşılması nedeniyle yaptığı haberlerin yansımaları da bir o kadar fazla olmaktadır.

Bu nedenle internet medyasında yapılan haberlerden rahatsız olan bazı medeniyet dışı zihniyete sahip olanların, böyle çağdışı yollara tevessül etmesine neden olmaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti gibi temelleri Hukuk Devletine dayanan ülkemizde, hakların hukuksal zeminlerde aranması gerekirken, insanlığa yakışmayan bu tür saldırıların gazetecilere yapılmasının hala devam etmesine de şaşırmamak elde değildir.

Gazeteci arkadaşımız Sait Alıcı’ya kalleşçe ve haince yapılan bu saldırının faillerinin, varsa arkasındaki azmettirenlerinin bulunması Karabük yerel basın camiası için çok önem taşımaktadır.

Bu nedenle; Başta Karabük’ün mülki idare amiri Sayın Valimiz Fuat Gürel başta olmak üzere, Karabük Cumhuriyet Başsavcımız Sayın Mehmet Patlak ve İl Emniyet Müdürümüz Sayın Sırrı Tuğ’un basına yapılan bu saldırının faili meçhul kalmaması için gösterdikleri ve gösterecekleri duyarlılığa şimdiden teşekkür ederiz.

Yapılan bu hain saldırıyı kınıyor ve basın mensubu üyemiz Sayın Sait ALICI’ya da geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. "