Karabük İktisadi Kalkınma ve Sosyal Dayanışma Vakfı Başkanı Muhammet Kaya, vakfı eski ve güçlü günlerine getirmeye çalışıyor.

Geçtiğimiz yıl yapılan Vakfın kongresinde göreve gelen Muhammet Kaya, yoğun ziyaretlerinden sonra Karabük için ürettikleri projeleri ve fikirleri yavaş yavaş paylaşmaya başladı.

AK Parti Merkez İlçe Eski Başkanı ve AK Parti Karabük Belediye Meclis Üyesi olan, Karabük İktisadi Kalkınma ve Sosyal Dayanışma Vakfı Başkanı Muhammet Kaya’nın, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesaplarından paylaştığı bir proje dikkatleri çekmeye başladı.

Karabük Kent meydanın yanındaki Kardemir’e ait boş araziye Yeni Adliye Binası,Valilik Binası yapılması ve bu binaların arkasına da Hukuk Fakültesi yapılmasını öneren Muhammet Kaya, üç boyutlu görseller ile desteklediği projesi ile ilgili şu görüşlere yer verdi.

“1995 Yılında sembolik fiyatla 1 lira bedelle özelleşen Kardemir şehir merkezindeki büyük arsalarla birlikte çalışanlar ve yöre halkına devredildi. Bir sanayi kuruluşu hürriyetinde olan Kardemir asıl kuruluş amacına yönelik yatırım ve çalışmalarına devam etmeli, kent meydanındaki bu güzel alanda Karabük halkına kazandırılmalıdır.

Şimdi Karabük Kent Meydanı ve Yenişehir Camii yanındaki eski Anıt alanı arsa üzerine önerilerimiz:

Kardemir için Kent Meydanında ayrılan alana 1997 yılında temeli atılan, deprem yönetmeliğine göre yapılmamış ve depreme dayanıklı olmayan Adliye binamızın yapılması gerektiği ve bu inşaat bitince de adliyenin buraya taşınması gerektiğini düşünmekteyiz. Adliye binasın kesinlikle vatandaşlarımızın kolay ulaşım sağlayacağı bu alana taşınması gerekmektedir.

Adliye binası şimdiki yerinin arka parseline taşındıktan sonra Valilik için şehir merkezine gelmesi düşünülmesi hasebiyle bu alana da Valilik binası gelmesi, şehir merkezimizi hareketlendirecek ve vatandaşlarımızın daha rahat, kolay ulaşıp hizmet almasına sebep olacaktır. (Şimdiki Valiliğe İl özel İdare çarşı ve Hamzalardaki birimler ve AFAD gelmesi düşünülmektedir.)

Eski Anıt alanına ise Karabük Üniversitemizin tek eksik Fakültesi olan Hukuk Fakültesinin kararının çıkartılıp yapılmasını öneriyoruz. Pek çok ilde Fakülte ve Yüksekokullar şehir merkezinde bulunmakta ve şehir merkezi hareketlenmektedir. Karabük’teki hemen hemen tüm vatandaşlar 50.000 civarındaki üniversite öğrencisinin hiçbir zaman sosyal ve ekonomik canlılığını yakalayamamaktan şikayetçidir. Soğuksu, TOKİ yurduyla başlayacak olan öğrenci hareketinin kıvılcımı artarak devam etmelidir.”

MEHMET ALİ ŞAHİN HUKUK FAKÜLTESİ

Karabük İktisadi Kalkınma ve Sosyal Dayanışma Vakfı Başkanı Muhammet Kaya, Karabük merkeze yakın bu alana bir Hukuk Fakültesinin de yapılabileceğine yer verdiği projede, fakültenin isminin de Mehmet Ali Şahin Hukuk Fakültesi olarak konulmasını önerdi ve ifadelerine şöyle devam etti;

“YÖK, çok fazla Hukuk fakültesi açılmasına sıcak bakmıyor. Daha önceleri Karabük Üniversitemizde Tıp fakültesine de sıcak bakılmıyordu, o zaman bu engel aşılmıştı. Şimdi de bu engeli Sayın TBMM Eski Meclis Başkanımız Mehmet Ali Şahin Başkanımızla yine aşarız. Sayın Başkanımız kendisi için düzenlenen fahri doktora töreninde Karabük Üniversitesine yabancı dil ağırlıklı bir hukuk fakültesi açılması gerektiğini ve kendisinin de gereken desteği vereceğini söylemişti. (Haberin linki https://www.karabuknethaber.com/genel/mehmet-ali-sahine-kbuden-fahri-doktora-h74950.html) Şimdi AK parti İl Başkanı, Milletvekilleri ve Rektörümüz bu konuda Sayın Başkanımızdan destek istemelidirler ve kurulacak bu hukuk fakültesinin adı da tıpkı Türker İnanoğlu İletişim Fakültesinde olduğu gibi (ki bu problemi de Sayın Başkanımız Mehmet Ali Şahin çözmüştür.) şehrimize ve ülkemize sayısız hizmet ve projeler kazandırmış, şehrimizin yetiştirdiği çok değerli Siyaset ve Devlet Adamı Sayın Mehmet Ali Şahin Başkanımız adı verilmeli ve Mehmet Ali Şahin Hukuk fakültesi Karabük’ümüze kazandırılmalıdır. Sayın Başkanımıza bu şehre verdiği hizmet ve desteklerin vefasını bir nebzede olsa göstermelidir.

Son gülerde Sayın Belediye Başkanımız Rafet Vergili katılmış olduğu canlı yayınlarda meydanın da eksiklerinin olduğu zamanla bu eksikliğin giderilebileceğini söylemiştir. Yine yakın zamanda inşaatına başlanacak merkez camiyle bu projeler birleştiğinde Kent Meydanı daha güzel daha canlı olacaktır.

Güçlü İl, güçlü Merkez İlçeyle, güçlü Merkez İlçede hareketli bir şehir merkeziyle sağlanmış olacaktır. Şimdi birçok dostumuz ekonomik sıkıntılardan bahsedecek, işte zaten bu sıkıntılardan dolayı şu an olmasa bile birkaç yıl içinde planlanıp yapılması Karabük merkezdeki yeme içme giyim vesaire tüm hizmet sektörünü hareketlendirecek esnafımızın ve vatandaşımızın yüzü gülecektir. Hukuk fakültesi ve aynı binada adalet meslek yüksek okuluyla yaklaşık tüm sınıf kademeleriyle 2 Bin – 2 Bin 500 öğrenci şehir merkezine hareket katacak ve hemen yanı başında yeni yapılacak depreme dayanıklı adliye binasıyla uygulamalı eğitim gerçekleştirmiş olacaktır."