Özçelik İş Sendikası Karabük Şubesi, kendi iş kolunda faaliyet gösteren iş yerlerinde örgütlenme çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

Çağ Çelik D.Ç ve Çelikoğlu D.Ç’den sonra da Karabük’ün tanınmış sanayicileri olan Pehlivan Baylan’a ait Işık Çelik ve Uğur Bostancıoğlu’nun sahibi olduğu Boskay D.Ç’de ‘Yetki Tespiti’ alındı.

Kardemir, Karçel ve Kardökmak A.Ş ile Mescier D.Ç’de yetkili sendika olan Özçelik İş Sendikası, Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz önderliğinde yaklaşık bir ay önce toplam işçi sayısının 3 Bin 500’ü bulduğu bölgedeki haddehaneler ve izabe ocaklarında da yetkili sendika olabilmek için üye kayıt çalışmalarına başlamıştı.

İlk olarak Çağ Çelik D.Ç’de örgütlenen Özçelik İş Sendikası, burada yetki tespitini almıştı. Ardından Çelikoğlu D.Ç’de yetki tespitini alan ve hemen ardından bakanlık tarafından yetkili sendika ilan edilen Özçelik İş, şimdi de Işık Çelik ve Boskay D.Ç’de üye kayıtları yaparak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetki tespitini aldı.

247 işçinin çalıştığı Boskay Metal Sanayi ve Ticaret Limited Şirketinde 137, 159 işçinin çalıştığı Işık Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş’de 111 üye yapan Özçelik İş Sendikası Karabük Şubesi, bu işyerlerinde de yetkili sendika olma yolunda adımını attı.

En büyük hayalinin ‘sendikasız çelik işçisi kalmaması’ olduğunu her fırsatta ifade eden Özçelik İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz “Allah’ın izni, çelik işçisinin de isteği ile yaşadığımız bu coğrafyada kendi iş kolumuzda sendikasız iş yeri kalmaması için büyük bir çalışma başlattık. En kısa zamanda bölgemizdeki tüm Demir Çelik sektöründe faaliyet gösteren işyerlerinde yetkili sendika olmayı amaçlıyoruz. Bu sayede hadde işçilerinin gelirleri, sosyal hakları ve bununla birlikte yaşam çitaları da yükselecek. Sayıları Kardemir işçilerini bulan haddehane çalışanlarının gelirlerinin artması, Karabük ekonomisine ve piyasalara da olumlu yansıyacaktır.” Diye konuştu.