Kardemir A.Ş. Zonguldak kömürünü inceleme altına aldı.

KARDEMİR A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Muhammed Ali Oflaz, Genel Müdürü Necdet Utkanlar ve beraberindeki teknik heyetle birlikte metalürjik kömür ihtiyacının Zonguldak'ta üretilen yerli kömürden karşılanabilmesi üzerine, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odasının daveti ile rödevanslı kömür ocaklarının sahalarında çalışma sistemlerini ve koşullarını yerinde incelediler.

Ziyaret ve incelemeler ile ilgili açıklama yapan Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir "Kardemir heyetinin, rödevanslı saha işletmelerinden olumlu izlenimlerle ayrıldığı söyleyebilirim. İlimizdeki rödevanslı saha işletmeleri, ürettikleri kömürü lavuar tesislerinde yıkama işlemine tabi tuttuktan sonra demir çelik sektörünün ihtiyacı olan yüksek kaliteli, düşük küllü kömür elde edebilmektedirler.

Kardemir ve Erdemir’in ihtiyacı olan metalürjik kömürün Zonguldak’ta üretilen yerli kömürden karşılanması gerekliliğini düzenlediğimiz toplantı ve görüşmelerde sürekli dile getirmekteyiz. İlimizin ekonomisi ve istihdamı için çok faydalı olacağına inanmaktayım.

Davetimizi geri çevirmeyerek, talebimizi yerinde bulan Kardemir A.Ş Genel Müdürü Sayın Necdet Utkanlar başta olmak üzere, vakit ayırarak incelemelerde bulunan Kardemir A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Muhammed Ali Oflaz ve beraberindeki teknik heyete teşekkür ederim." Dedi.

Kardemir yıllık üç milyon çelik üretimi için ortalama iki milyon metalürjik kömür kullanıyor ve bu ihtiyacının tamamının yurt dışından ithal ederek karşılıyor.