Bürosu olmayan Ankara Temsilcisi atanmasından sonra, şimdi de Ankara’da Kardemir’in bir danışmanı ortaya çıktı.

Geçtiğimiz ay TBMM Başkan Müşavirliğinden emekli olan Mustafa Özkan’ın, Kardemir A.Ş’nin irtibat ofisi olmayan Ankara’da temsilci olarak atanması ve aylık 25 Bin TL maaş aldığı ortaya çıkmıştı.

İrtibat ofisi olmayan, bürosu olmayan Kardemir’in Ankara temsilciliğine atanan emekli TBMM Başkan Müşaviri Özkan’ın adeta bankamatik memuru gibi her ay Kardemir’den maaş aldığı büyük tepkilere neden olmuştu.

ANKARA’DA İKİNCİ BİR DANIŞMANA DAHA 4 YILDIR MAAŞ ÖDENİYORMUŞ
2016 Yılında danışman olarak Ankara’da yaşayan Avukat Hüseyin Kaya adında bir şahsa Kardemir’den her ay 15 Bin TL maaş ödendiği öğrenildi.

2009’da AK Parti’den Ankara, Çankaya Belediye Başkan Aday Adayı, 2015’de de yine AK Parti’den Ankara Milletvekili Aday Adayı olan Av. Hüseyin Kaya’nın uzun süredir Kardemir’den danışman adı altında maaş aldığı ortaya çıktı.

Kardemir’in Ankara Temsilcisi olarak Mustafa Özkan’dan sonra, Av. Hüseyin Kaya’nın da Kardemir’den 4 yıldır danışman maaşı alması, “Kardemir kimlerin çiftliği olmuş?” sorusunu gündeme getirdi.

Av. Hüseyin Kaya’ya, Kardemir’in SPK’da ve diğer kurumlarda olan hukuksal süreçleri ile ilgili Kardemir’den yüksek miktarlarda ödemeler yapıldığı iddiaları da edinilen bilgiler arasında yer alıyor.

KARDEMİR RANT KAPISI OLARAK DEVAM MI EDECEK
Av. Hüseyin Kaya’dan sonra, Mustafa Özkan’ın da Kardemir’e ne gibi hizmetler verdiği ve ne karşılığında her ay 15 ila 25 Bin TL gibi maaşların ödendiğinin kamu yararına artık sorgulanmasını isteyenler, Kardemir’in bankamatik memuru gibi, danışman ya da temsilci adı altında daha kaç kişiye her ay maaş ödendiğinin ortaya çıkmasını bekliyorlar.

Öte yandan yaklaşık bir ay önce haber olarak kamuya yansıyan Mustafa Özkan’ın, ofisi ve irtibat bürosu olmayan Ankara’da Kardemir temsilcisi olarak hala sözleşmesinin devam edip, etmediği Karabük kamu oyunda merak ediliyor.