Kardemir'in yarın sabah saat 10'da yapılacak olan genel kurulunda gruplardan ve bağımsızlardan kimlerin olacağı belli oldu.

Kardemir'den yapılan açıklamaya göre,

A Grubundan;

Mustafa Yolbulan

Alparslan Bayraktar,

Muhammet Ali Oflaz

Fatih Mehmet Erkoç,

B Grubundan ise;

Yusuf Canbolat

Kamil Güleç

D grubundan ;

Prof. Dr. Mahmut Faruk Akşit olarak belirlendi.

SPK'yı temsilen bağımsız yönetim kurulu üyeleri ise

Erdal Erdem

Mustafa Aydın

Prof. Dr. Ercüment Arvas 

Ömer Demirhan olarak belirlendi.

Kardemir A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yolbulan imzasıyla yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi,

"1937 yılında genç Cumhuriyetimizin stratejik kalkınma hamlesi olarak kurulan ve yıllardır içinde 'fabrikalar kuran fabrika' ünvanı olan Karabük Demir Çelik Fabrikaları ülkemizin sanayileşme hamlesinin temel taşını oluşturmuştur.

Yıllarca ülkemize hizmet eden fabrika zaman içinde  batma noktasına gelmiş, özelleştirilerek çalışanına, bölge sanayisi ve halkına devredilmiş; daha sonra Bakanla Kurulu kararnamesi ile borçları yapılandırılarak yeniden yatırım hamlelerine başlamıştır. 

Atılan adımlar ve yapılan yatırımlar sayesinde fabrikamız ülkemizin pek çok stratejik ürününde dışa bağımlılığını sona erdirmiştir.

Yıllar içinde ülke ekonomisinde önemli bir konuma gelen Karabük Demir Çelik Fabrikalarının geleceği için daha da güçlü bir yönetim yapılanmasına gidilmesine karar verilmiştir."

DEVLET KARDEMİR YÖNETİMİNE 9 İSİM ATADI

Kardemir A.Ş. yönetiminde uzun yıllar Yolbulan ailesinden 5, Güleç ailesinden de 2 isim hep yönetim kurulunda olmuşlardı. Bağımsız isimlerin de bu aileler tarafından belirlenmesi 2017 yılında son bulurken şimdi ise hakim hisseddar aileler olarak bilinen Yolbulan ve Güleç aileleri Kardemir'in bağımsızlarla birlikte oluşan 11 kişilik yönetiminden sadece 2 tane sandalyeye sahip olacaklar.