AK Parti Karabük İl Başkanı Av. İsmail Altınöz ve Milletvekilleri Cumhur Ünal ile Niyazi Güneş, geniş katılımlı bir basın toplantısı düzenlediler.

İl Başkanlığında yapılan basın toplantısında Altınöz, Karabük ile ilgili üç ayrı konuda müjdeli haberler verdi.

İl Başkanı İsmail Altınöz, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile geçtiğimiz hafta AK Parti Genel Merkezinde düzenlenen il başkanları toplantısında, Karabük’ün üç ayrı önemli konusunu bizzat Cumhurbaşkanına aktardığını ve olumlu sonuçlar aldığını belirtti.

Altınöz “Bir önceki hafta Ankara’daki İl Başkanları toplantımızda Karabük ile ilgili milletvekillerimiz ile birlikte takip etmiş olduğumuz, yatırımlarda tıkandığımız, destek alabileceğimizi düşündüğümüz için İl Başkanları Toplantımızda söz alarak Karabük ile ilgili 3 önemli konudaki sıkıntımızı aşmış olduk.” Dedi.

Karabük’ün girişindeki kavşak projesi, Beşbinevler’e yapılması planlanan hastane ve Yenice ilçesine getirilmesi planlanan doğalgaz ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gerekli talimatları verdiğini belirten İl Başkanı Altınöz “Vekillerimiz ile daha öncede bakanlıklarda defalarca bu konuları takip etmiştik. Bu 3 Önemli olayı sizin aracılığınız ile de kamuoyuyla paylaşmış olacağız." dedi.

KARABÜK GİRİŞİNDEKİ KAVŞAK PROJESİ BAŞLIYOR
İl Başkanı İsmail Altınöz müjdeli haberlerini sıraladığı konuşmasında "Bunlardan ilki, 1 yıl önce ihalesi yapılan kavşak projemiz. Tabi bununla ilgili bizden kaynaklanan bir sıkıntı yoktu sizlerle de kamuoyuyla bunu bir önceki toplantımızda söylemiştik. Endüstri Meslek Lisesinin oradaki atölyelerin olduğu kısmın yukarıdan gelen derenin deplasesinin oradan olması sebebiyle yapılamamıştı ve Milli Eğitim Bakanlığından buranın yıkımıyla ilgili izin konusunda problemler yaşamıştık. İl Başkanları toplantımızda bu konuyu da gündeme getirdik ve Cumhurbaşkanımızın emir ve talimatlarıyla bu problemi de aşmış olduk.

Bugün Milli Eğitim Bakan Yardımcımız konuyu ve yeri yerinde görmek amacıyla Karabük’teydi ve inşallah en kısa sürede bu atölyenin yerine hemen okulumuzun yanındaki kapalı spor salonun yanına atölyemiz yapılacak. Öğrencilerin eğitim öğretimi aksamadan bu problemi aşmış olacağız. Kavşak projesi yeniden başlayacak Karabük’ümüze bu projeyi, bu kavşağı inşallah en kısa sürede kullanıma açmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Elimizde olmayan imkanlarla gecikmeler olmuştu bu problemi de aşmış olduk.” Dedi.

BEŞBİNEVLER BÖLGESİ HASTANEYE KAVUŞUYOR
Altınöz, Beşbinevler’e yapılması planlanan hastane konusunu da sonuca ulaştırdıklarını şu ifadeler ile dile getirdi; 

“Yine İl Başkanları toplantımızda gündeme getirdiğim bir husus da vekillerimizle de yakından takip ettiğimiz 5000 evlerde kabası bitmiş olan, Üniversitemizden Sağlık Bakanlığına devri yapılan bir hastanemiz var. Buranın hastane olarak açılması amacıyla ihalesi yapılmıştı ve bu ihale yapıldıktan sonra strateji başkanlığında onay gerekiyordu. Yeni sistemde ihale yapmakla bitmiyor, bununda Cumhurbaşkanlığından izni gerekiyor ve bu konuda da Cumhurbaşkanımıza sıkıntımızı ilettik. En kısa sürede “getirin imzalayayım” diye de Sağlık Bakanlığımıza ve oradaki özel kalemliğe talimatı verdi ve bu problemimizi de halletmiş olduk.

Zaten hastane yapacağımız binanın kabası da bitmiş halde, geri kalanını da bitirip Karabük’ümüze, 5000 evlerimize ve o bölgedeki 100. Yıla, Safranbolu’ya, o bölgeye hitap edecek hastanemizi en kısa sürede Karabük halkımızın hizmetine sunmuş olacağız.”

YENİCE DOĞALGAZA KAVUŞUYOR
Son 2-3 yıldır Yenice halkına AK Partili siyasetçiler tarafından sözü verilen ama getirilemez denilen Yenice ilçesinin doğalgaza kavuşturulması hakkında da müjdeli haberleri veren İl başkanı Altınöz, açıklamalarına şöyle devam etti;

“Yine üçüncü olayda; Neredeyse tüm mitingler de seçim öncesinde vekillerimizle de ve bizden önce de bizden önceki il başkanımız ve milletvekillerimizin söz verdiği ama ‘bunu yapamazsınız’ dedikleri fakat biz AK Parti olarak söz verirsek mutlaka bunu yaparız, ucunu bırakmayız, bizde devamlılık esastır. Önce ki vekillerimizi ve il başkanın verdiği sözü yerine getireceğiz demiştik. O da Yenice’mizin doğalgaza kavuşması olayı. 

Bununla ilgili de Cumhurbaşkanımıza olayı net bir şekilde ifade ettim. ‘Hem Mehmet Ali Şahin Başkanımızın hem önceki il başkanımızın Yenice’deki halkımıza doğalgaz sözü var ve bizim bu sözü mutlaka yerine getirmemiz gerekiyor. Cumhurbaşkanımıza bu konuda yardımlarınızı bekliyoruz’ dedim. Özellikle de arazi şartlarından dolayı buraya doğalgaz hattı ile gazın getirilmesinin imkansız olduğunu, çok zor olduğunu biliyoruz. Taşıma yoluyla doğalgazın Yenice’ye kazandırılacağını ifade ettik ve bu talebimizde makul görüldü. Cumhurbaşkanımız, Enerji Bakanlığına net talimatı verdi. İnşallah en kısa sürede de Yenice de doğal gazla ilgili çalışmalarımız başlayacak. Ben Yenice halkımıza ve Karabük’ümüze hayırlı uğurlu olsun diliyorum.” 

“Özellikle Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ve bizim iktidar partisinde vekillerimizle birlikte elimizdeki güçlerle birlikte hareket ederek en iyi şekilde kullanmaya gayret ediyoruz.” Diyen İl Başkanı İsmail Altınöz, “Tıkandığımız noktalarda bazen vekillerimiz oradan bastırıyor, bizde genel merkez ayağını kullanarak Karabük’e yatırımların, bir şeylerin gelmesinin gayreti içinde oluyoruz. Bazen kamuoyunda, basında devamlı ‘bakanlıklara gidiyorlar, ne oluyor, ne gidiyor, bir şey olmuyor mu?’ gibi eleştirilere maruz kalıyoruz. Ancak mücadele ederek Karabük için hedeflediğimiz amaçlarla ilgili biz en ufak ne bir şüphemiz var, yapabilme noktasında ne de tereddüdümüz var. Azmimizden de bir şey kaybetmiyoruz. Vekillerimizle birlikte azimle bir defa olmazsa, iki kere, üç kere, olmadı il başkanları toplantısında biz, mecliste bakanlar nöbetçi olduğu zaman mecliste vekillerimiz aynı şekilde bu gayretini sürdürüyor ve bizde inşallah Karabük’ümüze bunları kazandırıyoruz.” Diye konuştu.