Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Seçimlerine artık sayılı günler kaldı.

8 Ekim Cumartesi günü yapılacak olan Karabük TSO seçimlerinde 10 gruptan 23 meclis üyesi seçilecek.

Çeşitli sektörleri içeren gruplardan aday olanlar arasında seçim kulisleri hız kazanmaya başladı.

Seçimlerden bir hafta sonra da gruplardan seçilen 23 meclis üyesi, kendi aralarında Yönetim Kurulu Başkanı ile üyelerini ve Meclis Başkanını seçecekler.

Şu ana kadar KTSO Başkanlığında ismi geçen en güçlü aday Adnan Çebi olurken, Meclis Başkanlığına da Murat Sönmez ismi destekleniyor.

Öte yandan Karabük ile hiçbir alakası olmayan Ali Karakaş da her ne kadar Meclis Başkanlığı için kulisler yapmaya çalışsa da hiç rağbet görmedi.

Ticaret Odası Başkanlığı veya Meclis Başkanlığı kimliğini elde edip, bu kartviziti taşıyarak kendine imtiyazlı pozisyon arayanlara Karabüklülerin geçit vermeyeceğinden herkes emin.

Yine Karabük’te siyaset ve cemiyet hayatında pek bir başarı elde edememiş, ilerleyen yaşlarına rağmen sadece ‘bir yere başkan olayım’ şeklinde fikir taşıyanlarda hoşgörü ile karşılanmıyor.

KTSO Başkanlığında ismi geçirilen AK Parti önceki İl Başkanı Timurçin Saylar, böyle bir niyetinin olmadığını net ifade ediyor. Kendi hakkında adaylığı ile ilgili yazıp çizenlere ise “Bana sormadan kendilerince bir şeyler yazıyorlar. Yazıp çizmeden beni arasalar, böyle bir niyetim olmadığını açıkça ifade ederdim.” Diyor.

Adnan Çebi ile ekibine destek verdiğini ifade eden Saylar, siyasi iradenin de kendisi ile ilgili aldığı bir kararın olmadığının altını çiziyor.

Yeniden aday olmayacaklarını açıklayan Mevcut Başkan Mehmet Mescier ile Meclis Başkanı Salih Yılmaz’ın da desteklediği Adnan Çebi ve Murat Sönmez, seçim çalışmalarını her geçen gün daha da hızlandırıyor.

Kendi sektörlerinde başarılı olmuş, Karabük’te uzun yıllar ticaret yaparak iş alanlarında belirli yerlere gelmiş Adnan Çebi ve Murat Sönmez’in, “Karabük, bize çok şeyler verdi. Şimdi sıra biz de ve bize kazandıran Karabük’e biz de şimdi hizmet etmeyi istiyoruz.” Şeklinde düşünce ile yola çıktıklarını söylüyorlar.

8 Ekim’de yapılacak KTSO seçimlerinden sonra, Adnan Çebi’nin Oda Başkanlığına, Murat Sönmez’in de Meclis Başkanlığına seçilmeleri kuvvetli ihtimal olarak görülüyor.