Meral Akşener’in ülke genelinde yaptığı çıkışla, önümüzde yapılacak erken veya zamanında genel seçimlerde İYİ Parti’nin oyunu arttıracağına kesin gözüyle bakıldığından, milletvekili adaylığı için şimdiden kulislerde bazı isimler gündeme gelmeye başladı.

İYİ Parti Karabük Milletvekili Adaylığında, Karabük’ün gedikli, kadrolu adayı Dursun Altıparmak’ın, MHP 21. Dönem Karabük Milletvekili İlhami Yılmaz’ın, İYİ Parti’den Safranbolu Belediye Başkan Adayı olan fakat millet ittifakı çıkarlarına çekilen Mustafa Özata’nın ve mevcut İl Başkanı Erol Serin’in isimleri geçiyor.

DURSUN ALTIPARMAK
İYİ Parti Karabük Eski İl Başkanı Dursun Altıparmak’ın, 2018 Genel Seçimlerinde Milletvekili ve 2019 Yerel seçimlerinde de Karabük Belediye Başkan adayı olup, kaybetmesine rağmen yeniden aday olabilmek için yoğun çaba sarf ettiği konuşuluyor.

İLHAMİ YILMAZ
MHP 21. Dönem Karabük Milletvekili İlhami Yılmaz’ın da ismi İYİ Parti’den Karabük Milletvekilliği adaylığında konuşulmaya başlandı. Yılmaz, her ne kadar kendi adının adaylıkta konuşulmasıyla ilgili herhangi bir yorum yapmasa da şimdilik sessiz kalıp konjonktürü izlemeyi tercih ediyor.

MUSTAFA ÖZATA
31 Mart 2019 yerel seçimlerinde İYİ Parti Safranbolu Belediye Başkan Adayı olan, fakat Millet ittifakı ortağı olan CHP adayı Elif Köse’nin lehine adaylıktan çekilen Mustafa Özata’nın ismi de İYİ Parti Milletvekili adayları arasında çok konuşuluyor. Özata, Genel Başkan Akşener’e yakınlığı ile de bilinen bir isim.

EROL SERİN
İYİ Parti’nin geçen yıl yapılan kongresinde ezici bir oy çoğunluğu ile Karabük İl başkanı seçilen Erol Serin’in kendisini kesin olarak Milletvekili adaylığına endekslediği yakın çevresi tarafından biliniyor.

Karabük’ün eski siyasetçilerinden olan Eskipazar eski Belediye Başkanlarından Erol Serin, önümüzdeki genel seçimlerde Milletvekili adayı olma konusunda kesin kararlı olduğu ve tüm çalışmalarını adaylık üzerine de kurduğu bilinmekte.

İYİ PARTİ’DE TRAFİK YOĞUNLAŞMAYA BAŞLIYOR
İYİ Parti Karabük Milletvekili adaylığında seçilme şansını yüksek gören bazı isimlerin, aday olmayı düşündüğü ifade edilirken, önümüzdeki genel seçimler öncesi aday adayı enflasyonu yaşanması bekleniliyor.