Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı, "Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Sosyal Konut Projesi" olarak nitelenen 250 bin konutluk projeden Karabük'ün payına düşen sayı belli oldu.

"İlk Evim, İlk İş Yerim" olarak isimlendirilen projesinin ilk etabını oluşturan 250 bin konuttan Karabük'e payına 752 konut düştü. 

Konutların ilçelere göre dağılımı Karabük Merkez 280, Safranbolu 200, Eskipazar 120, Eflani 63, Ovacık 30, Yortan Beldesi 59 adet şeklinde belirlenirken toplamda 752 konut inşa edilecek.

Karabük'te proje kapsamında yapılacak olan toplam 752 konutlardan birine vatandaşlar, 2+1 şeklindeki konut için aylık 2 bin 280 lira, 3+1 içinse 3 bin 187 liradan başlayan taksitlerle sahip olabilecekler. 

E-Devlet, Halk Bankası ve Ziraat Bankası’ndan 15 Eylül ile 31 Ekim 2022 tarihleri arasında başvuruların yapabileceği projede şehit yakınlarına, gazilere ve engelli vatandaşlara %5, emekli ve gençlere %20 kontenjan verileceği belirtildi. 

Öte yandan AK Parti Karabük İl Başkanı Av. İsmail Altınöz, "İlk Evim İlk İş Yerim" sosyal konut projesine ilişkin açıklamalarda bulunarak, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesinin vatandaşlara hayırlı olmasını diledi. Altınöz, “Cumhuriyet tarihimizin en kapsamlı sosyal konut kampanyası olan İlk Evim İlk İş Yerim Projesi ile 81 ilimizde ve Karabük’ümüzde sosyal konutlar yaparak milletimizin istifadesine sunacağız.

Vatandaşlarımız 2+1 konutlara aylık 2 bin 280 liradan, 3+1 konutlara ise aylık 3 bin 187 liradan başlayan taksitlerle sahip olacak. E-Devlet, Halk Bankası ve Ziraat Bankası’ndan 15 Eylül 31 Ekim 2022 tarihleri arasında başvuru yapabilecek. Şehit yakını, gazilerimiz ve engelli vatandaşlarımıza %5, emeklilerimize ve gençlerimize %20 kontenjan verilecek. Devletimizin dünyada eşine az rastlanır bir seferberlikle milletimize sunduğu bu proje ile inşallah yüz binlerce vatandaşımız ev sahibi olacak.
Milletimizle birlikte, ülkemize eser ve hizmet kazandırmayı sürdüreceğiz. Karabük’e desteklerinden dolayı başta Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyemiz, önceki dönem TBMM Başkanımız, değerli büyüğümüz Sayın Mehmet Ali Şahin Başkanımıza ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a Milletvekillerimize teşekkür ediyorum
.” ifadelerini kullandı.