Son aylarda vatandaşın temel gıda maddesi olan ekmeğe gelen üst üste zamlardan sonra insanlar ucuz ekmeğe yönelmeye başladı.

Karabük merkezde 2.5 liraya satılan ekmek ücretlerinin önümüzdeki günlerde daha da artması beklenirken, Karabük Belediyesine bağlı Halk Ekmek ise 1.20 liraya satılıyor.

Halk ekmek fiyatının iki katına ekmek almak istemeyen dar gelirli aileler, Cuma pazarında bulunan Halk Ekmek Fırının önünde günün hemen hemen her saati kuyruk oluşturuyor.

Özellikle düşük gelirli ailelerin daha çok tükettiği ekmeği yarı yarıya ucuz almaya çalışan vatandaş birçok mahallede bulunan halk ekmek satış büfelerinin önünde de kuyruk oluşturuyor.

HALK EKMEK SATIŞ BÜFESİ İSTEYEN MAHALLE ARTTI

Özel fırınların yarı fiyatına halka ekmek satışı sunan Karabük Belediyesi Halk Ekmek satış büfelerinin olmadığı bazı mahalleler imza kampanyası düzenleyerek, satış büfesi konmasını istiyor.

Halk Ekmek satış büfesi isteyen bu mahallelerin başında Fatih Mahallesi bulunuyor.

UZUN YILLARDIR HALK EKMEK KUYRUĞU OLMAMIŞTI

Son aylarda kur artışından kaynaklanan gıda maddelerin artışı ve enflasyonun yükselmesi ile ucuz ekmek satan belediye ekmek fırınlarının ününde uzun yıllardır görülmeyen vatandaş kuyrukları tekrar görülmeye başlandı.

Editör: Haber Merkezi