Özçelik İş Sendikası Karabük Şubesi geçtiğimiz birkaç gün önce Çağ Çelik D.Ç.'de çalışanların çoğunluğunu üye yaparak yetki tespitini aldıklarını açıklamıştı. Çağ Çelik D.Ç.'de yapılan üye kayıtları nedeniyle, sendikalı oldukları gerekçesiyle 27 kişinin işten çıkartıldığını ve 22'sinin geri alındığını 5 işçinin ise alınmadığı ifade edildi.

Özçelik İş Sendikası Karabük Şubesi tarafından yapılan bugünkü açıklamada o 5 kişinin de işe iade edilmezse yarından itibaren Çağ Çelik D.Ç. önünde eylemlere başlıcaklarını ilan ettiler.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Çağçelik Demir Çelik Şirketinde kısa bir süre önce başlattığımız örgütlenme sürecinde yeterli çoğunluğu sağlayarak Çalışma Bakanlığına başvurumuzu yaptık ve yetki tespit belgemizi aldık.. Örgütlenme sürecimizde sendikamıza üye oldukları için farklı gerekçeler gösterilerek 27 işçi arkadaşımızı işten çıkaran Çağçelik Yönetimi 22 işçi arkadaşımızı geri almış ama tüm iyi niyetlerimize ve uzlaşı çağrımıza rağmen 5 arkadaşımızı işe almamakta ısrar etmektedir. Üyemiz olan Çağçelik emekçilerinin anayasal hakkı olan sendikalı olma hakkına mobbing yaparak müdahale etmeye devam ederler ve  pazartesi gününe kadar bu 5 arkadaşımız işe alınmaz ise pazartesi günü saat 16:30 da çağçelik fabrikası önünde eylemlerimize başlayacağız ve her geçen gün eylemlerimizi artırarak devam edeceğiz..

Bu haklı ve onurlu mücadelemizde Hak iş konfederasyonumuza bağlı tüm sendikalarımız Kardemir, Karçel,  Kardökmak, Mescier, Yolbulan ve Karabük emekçileri ile birlikte emeği ile geçinmenin onurlu mücadelesini veren çağçelik işçisinin yanında olacağız..

Yaşasın Haklı Mücadelemiz Yaşasın İşçilerin Birliği Yaşasın Hak İş Yaşasın Özçelik İş."