Son yıllarda enflasyon oranlarında yaşanan yüksek artışlar nedeniyle özellikle kamu kurumları, çalışanları için 2021 yılı öncesi yaptığı 3-5 yıllık maaş promosyon anlaşmalarının bankalardan güncellenmesi taleplerine olumsuz yanıtlar gelince, başka formüller aramaya başladı.

Karabük İl Sağlık Müdürlüğü 2019 Kasım ayı sonunda 5 yıllığına yaptığı anlaşmada kişi başı 6 Bin 875 Lira, yine İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2020 Şubat ayında yaptığı 5 yıllık anlaşmasında kişi başı 4 Bin 992 Lira bankalardan maaş promosyon ücretleri almışlardı. Bunun gibi çok sayıda kamu kurumu da aynı uygulamaları yapmışlardı. 2021’den sonra 3-4 katı artan enflasyon oranları karşısında o tarihlerde yapılan anlaşmalardaki ücretler şimdi çok komik rakamlara dönüştü.

Bankaların emeklilere bile üç yıllığına 7 Bin 500 liraya kadar maaş promosyon ücreti teklif etmesi ve en son Adalet Bakanlığının yurt genelindeki tüm çalışanlara üç yıllığına kişi başı 25 Bin lira maaş promosyon anlaşması yapması tüm kamu çalışanların eski promosyon anlaşmalarında güncelleme yapılmasına veya başka formüller aramasına neden oldu.

PROMOSYON MAĞDURLARINA BİNGÖL’DEN MÜJDELİ HABER GELDİ
Yeni dönemde yapılan banka promosyon sözleşmelerinde rakamlar 25-30 bin TL’ye kadar çıkınca, özellikle 2021 yılı ve öncesinde 3-5 yıllık promosyon sözleşmesi yapılan anlaşmalarda çalışanlar ciddi hak kaybına ve eşitsiz bir uygulamaya maruz kaldı. Bunun düzeltilmesini isteyen kamu çalışanlarına ilk olumlu haber Bingöl’den geldi.

Bingöl İl Özel İdaresi devam eden promosyon anlaşmasını tek taraflı fesih ederek, yeni anlaşma yaptı ve yeni maaş promosyon anlaşması ile çalışanların eline 23.800 TL geçti.

Hak kaybına uğrayan kamu çalışanları, tüm yurt genelinde olduğu gibi Karabük’te de 2021 yılı öncesi promosyon anlaşması yapan kamu kurum müdürlerinden Bingöl İl Özel İdaresi gibi önceden yapılan anlaşmaların tek taraflı fesih etmesini ve yeni anlaşmalar yapmalarını bekliyorlar.