Genel Başkanlığını Muharrem İnce’nin yaptığı Memleket Partisi’nin Safranbolu İlçe Başkanı Hakan Terziahmetoğlu’nun dün basın ile paylaştığı “Safranbolu Belediyesi artık cenazemizi bile kaldırmıyor” açıklaması çok tartışılmıştı.

2018 Genel seçimlerinde CHP Karabük Milletvekili seçilen Dr. Hüseyin Avni Aksoy’da partisinden istifa ederek Muharrem İnce ile birlikte Memleket Partisini kurmuşlar ve Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilmişti.

Muharrem Ünsal’ın il başkanlığını yaptığı Memleket Partisi’nin whatsApp basın grubundan Safranbolu İlçe Başkanı Hakan Terziahmetoğlu, dün bir basın açıklaması yayınlamıştı. Safranbolu Eski Belediye Başkanlarından olan rahmetli amcası Mehmet Ali Terziahmetoğlu’nun eşi Servin Treziahmetoğlu'nun tedavi gördüğü Karabük E.A. Hastanesinde rahmetli olduğu ve Safranbolu’da cenaze namazı ile yine Safranbolu mezarlığına defin işlemi için Safranbolu Belediyesinin cenaze aracı vermediğini, Karabük Belediyesinden cenaze aracı alındığını iddia etmişti.

Memlekete Partisi Safranbolu İlçe Başkanı Hakan Terziahmetoğlu’nun iddiasını Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse kesinlikle reddetmiş ve asla böyle bir şeyin söz konusu olamayacağını net bir dille ifade etmişti.

BU KADARINA DA AYIP DENİR?

“Safranbolu Belediyesi artık cenazemizi bile kaldırmıyor” diyen Hakan Terziahmetoğlu, doğru söylemediği ortaya çıktı.

Amcasının eşi, yani yengesinin cenaze işlemleri ile ilgili Karabük E.A. Hastanesinde yıkama ve kefenleme yapıldığı ve ardından da Karabük Belediyesinden cenaze aracı istendiği öğrenildi.

Memleket Partisi İlçe Başkanı Hakan Terziahmetoğlu’nun kendi cenazesi üzerinden, gerçek dışı siyasi polemik yapması ise son derece yadırgandı.

Cenaze günü Terziahmetoğlu ailesinin Safranbolu Belediyesinden hazır mezar yeri istendiği ve isteğin yerine getirildiği, cenaze aracının telefon edildiği anda istenilen yere gönderileceği belirtildiği halde Hakan Terziahmetoğlu’nun “Safranbolu Belediyesi artık cenazemizi bile kaldırmıyor” açıklamasının gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

BU SİYASİ KURGUNUN ARKASINDA KİM VAR?

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’yi adeta yerden yere vururcasına yapılan gerçek dışı bu açıklama, sırf Başkan Köse’yi yıpratmak amacıyla mı yapıldı?

Elif Köse’ye Safranboluların tepkisini kazandırmak amacıyla böyle bir şey yapıldıysa, bu siyasi kurgunun arkasında Köse’den hiç haz etmeyen ve parti değiştiren Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy’da var mı?

Elif Köse, kendisine yapıldığı düşünülen bu siyasi komplo ile ilgili bir açıklama yapacak mı?