Karabük’ün Eflani ve Ovacık ilçelerine Orman İşletme Müdürlüğü kurulması ile ilgili Cumhurbaşkanlığı’nın 5903 Sayılı Kararnamesi Resmi Gazetede yayımlandı.

Cumhurbaşkanlığı kararnamesine göre önümüzdeki günlerde Zonguldak bölge Müdürlüğüne bağlı Eflani ve Ovacık Orman İşletme Müdürlüğü kurulacak.

Karabük ilinin; Merkez, Safranbolu, Yenice ve Eskipazar ilçelerinden sonra geri kalan Eflani ve Ovacık ilçelerine de Orman işletme Müdürlüğünün kurulma kararı kentte memnuniyetle karşılandı.

Milletvekilleri Ünal ve Güneş Açıklama Yaptı

AK Parti Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal ile Niyazi Güneş konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptılar; Milletvekilleri ortak açıklamasında “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Eflani ve Ovacık ilçelerimize kurulmasını planladığımız ve sürecini yakından takip ettiğimiz, Orman İşletme Müdürlüğü kararı Resmi Gazetede yayınlandı.

Destekleri için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Vahit Kirişçi’ye hemşerilerimiz adına teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz.” Dediler.

AK Parti İl Başkanı Altınöz’de Teşekkür Etti

AK Parti Karabük İl Başkanı Av. İsmail Altınöz de Eflani ve Ovacık’a kurulma kararı alınan Orman İşletme Müdürlükleri ile ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Eflani Orman İşletme Müdürlüğü ile Ovacık Orman İşletme Müdürlüklerinin kurulma kararını uygun gören Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımızı sunuyor, Orman İşletme Müdürlüklerinin ilimize kazandırılması için yoğun çaba sarf eden Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyemiz, önceki dönem TBMM Başkanımız Sayın Büyüğümüz Mehmet Ali Şahin Başkanımıza, Tarım ve Orman Bakanımız Vahit Kirişçi’ye, Milletvekillerimiz Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş’e teşekkür ederiz.

Eflani Orman İşletme Müdürlüğü ile Ovacık Orman İşletme Müdürlüklerinin ilçelerimize, memleketimize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ederim.”

Sıra Karabük Bölge Müdürlüğünde

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı olan Karabük’teki İşletme Müdürlüklerinin sayısının beşe çıkmasıyla, Karabük Orman Bölge Müdürlüğünün kurulmasının da önü açılmış oldu.

Ülke genelinde yüzölçümü olarak en fazla ormanlık alanlara sahip olan Karabük’e Orman Bölge Müdürlüğünün kurulması isteniyor ve zaman zaman bu konu kamuoyunda geniş tartışmalarla gündeme geliyordu.

Karabük’ün beş ilçesinde de işletme müdürlüğünün bulunmasıyla şimdi Karabük Orman Bölge Müdürlüğü’nün de kurulmasının çok önemli alt yapısı oluşmuş oldu.