Karabük’te hizmet veren bazı Özel Halk Otobüslerinin kontak kapatmasının ardından DEVA Partisi Karabük İl Başkanı Yusuf Aydın basın açıklamasında bulundu.

Başkan Aydın açıklamasında Karabüklü vatandaşların mağdur olmaması için ilgili kurumları göreve davet etti.

DEVA Partisi İl Başkanı Yusuf Aydın, dolar kuru nedeni ile artan maliyetlerin bedelinin esnaf ve vatandaşlar tarafından ödenmemesi gerektiğini vurguladı.

Aydın “Pandemi ve dolar kurunun artmasından en çok etkilenen sektörlerden birisi de şüphesiz ulaşım sektörüdür. Aylarca geçinemediklerini, zararına çalıştıklarını ifade eden Karabük Belediyesi Özel Halk Otobüsü İşletmecilerinin sesini maalesef kimse duymadı ve 1 Aralık Çarşamba günü Karabük için vahim bir olay yaşandı. Karabük Özel Halk Otobüsleri Derneği’nden yapılan açıklamada 3 hattın faaliyetine son verildiği belirtildi.

İktidarın ben yaptım oldu anlayışı ile aldığı kararlar doğrultusunda bugün birçok hemşerimiz mağdur oldu.

Yıllarını Karabük için harcamış emeklilerimizin, asgari ücretle ilimizin gelişmesi için çalışan emekçilerimizin ve ülkemize, ilimize yeni bir umut olan öğrencilerimizin kullandığı Özel Halk Otobüsleri gerekli çalışmalar yapılmazsa bir bir faaliyetlerine son vereceğini ifade etti.” Diye konuştu.

“Rafet Vergili’nin Gerekli Çalışmaları Yapacağını Umut Ediyorum”

“Vatandaşlarımızın ulaşım hakkı o ya da bu nedenlerle ellerinden alınamaz. Bu sebeple Karabük Belediyesi yetkililerinin bir an önce gereken çalışmayı yapacağını ve mağduriyetlerin ortadan kaldırılacağını umut ediyorum.” diyen İl Başkanı Aydın açıklamasına şöyle devam etti;

“Yılbaşından sonra gerekli çalışmalar yapılmadığı takdirde diğer araçlarında kontak kapatması 2021 Türkiye’sinde akla mantığa sığacak bir olay değildir. Bu nedenle Karabük Belediye Başkanımız Sayın Rafet Vergili’nin gerekli çalışmaları yapacağını umut ediyorum.”

Deva Partisi İl Başkanı Yusuf Aydın, yaşanan bu sorunla ilgili kendilerinin önereceği çözüm önerilerini şu maddeler halinde sıraladı;

  1. Karabük Belediyesi ile Karabük Halk Otobüsleri Derneği’ni yetkilerinin biran önce masaya oturarak söz konusu mağduriyetlerin giderilmesi için fikir birliğinin sağlanması
  2. Karabük ve Mahallerinde ulaşım yapan Özel Halk Otobüslerinin hat kiralarında indirime gidilmesi
  3. Karabük Belediyesi’ne borcu olan Özel Halk Otobüsü İşletmecilerinin borçlarının yapılandırılması
  4. Maliyetlerin azaltılması için yolcu yoğunluğunun fazla olmadığı bölgelere sefer düzenleyen otobüslerin küçültülmesi, güzergahların yeniden belirlenmesi ve amortisman maliyetlerinin minimum düzeye indirilmesi

Dış Güçlerle Mücadele Etmesi Gerekenler Son Model Arabaları ile Şehir Turu Atıyor

İl Başkanı Aydın açıklamasına şu cümleler ile son verdi;

“Maalesef sarayda alınan bir karar, bir cümle ülkemizdeki her kesimi etkilerken, vatandaşlarımızın isyanı mağduriyeti saray tarafından görülmüyor, duyulmuyor. Vatandaş sözüm ona “Dış Güçlerin Ekonomik Saldırıları” ile mücadele ederken AK Parti ve onun ortağı MHP şatafatlı hayatına devam ediyor. İlimizde ve ülkemizde yaşanan ekonomik krizin yankıları her geçen gün daha da artarken İktidar Partisi liderinin Genel Başkanımız Ali Babacan ve diğer muhalefet parti liderlerine saldırması çaresizliğin bir göstergesidir.

DEVA Partisi olarak açıkladığımız eylem planlarını bir hayata geçirmenin heyecanını yaşarken, aynı zamanda vatandaşın alın terinin her geçen gün değer kaybetmesini ise üzüntü ile izliyoruz. Evine ekmek getirmek için çalışan asgari ücretli bir vatandaşımızın günlük masrafı eskiden 20 lira iken günümüzde minimum 50 liraya kadar ulaşmıştır. Kötü günler bitti diyerek bizlere daha kötü günler yaşatan iktidarın açtığı yaraları sarmak için buradayız.”