Öz Çelik İş Sendikası’nın Kardemir’de yapacağı delege seçimleri ile ilgili Şube Başkan adayları arasında MHP Karabük İl Başkanlığının taraf olduğunu açıklamasından sonra tartışmalar ve tepkiler başlamıştı.

Deva Partisi Karabük İl Başkanı Yusuf Aydın’da siyasi partilerin taraf olmaması konusunda, yazılı bir basın açıklaması yayınladı.

İl Bakanı Aydın ‘Emeğin Özgürlüğüne Saygı’ başlığı ile yayınladığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Özçelik-İş Sendikası’nın Karabük teşkilatının belirlenmesi için önümüzdeki günlerde yapılacak seçimler nedeniyle; işçilerin tercihlerini manipüle etmek amacıyla bir takım şahıs ve kurumlar çeşitli platformlar üzerinden girişimlerde bulunduğunu üzülerek görüyoruz.

Emeğin başkenti şehrimizde işçilerin anayasal güvence altındaki sendikal özgürlüklerine müdahale anlamı taşıyan bu girişimler haksız ve haddi aşan nitelikte olup kınıyoruz.

İşçinin tercihlerinde ÖZGÜR olduğunu, hür iradesiyle seçim hakkını kullanması gerektiğini, bunun en doğal hakkı olduğunu bir kez daha hatırlatırız. Anayasal ve hukuksal teminat altındaki özgürlükleri konusunda tüm işçilerin yanında taraf olduğumuzu belirtir, kendilerine özgür, kazasız, huzurlu ve bereketli bir çalışmaya hayatı dileriz.”

Editör: Haber Merkezi