CHP Genel Merkezi kararıyla ülke genelinde partinin il ve ilçe teşkilatları “128 Milyar Dolar Nerede?” yazılı afişleri billboardlara veya parti binalarına asmaya başlamışlardı.

Hemen hemen tüm illerde ya savcılık, yada mülki idare amirlerin kararıyla kaldırtılan afiş furyasına, CHP’nin Karabük İl Başkanlığı da katıldı.

Bugün öğle saatlerinde CHP Karabük İl Başkanlığı binasının balkonundan asılan afiş, bir-iki saat içinde gelen Emniyet güçleri tarafından kaldırıldı.

CHP Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır, polisler afişi valiliğin yazılı emri ile kaldırırken açıklama yaptı. Demokratik ifade özgürlüğüne müdahale edildiğini savunan CHP İl Başkanı Çakır “Bizim Anayasal haklarımız, ifade özgürlüğümüz engellenmeye çalışılıyor. Siyaset yapma özgürlüğümüz engellenmeye çalışılıyor. Bize göre suç işleniyor. ‘128 milyar dolar nerede?’ diye sormak suç mu? Cumhurbaşkanlığına hakaret içere en küçük bir ibare yok. Demokrasi adına kara bir gün. Bu ve bunun gibi halkımızı yakından ilgilendiren her şeyi soracağız, sorgulayacağız.” Şeklinde ifadelerde bulundu.

İl Başkanının açıklamasından hemen sonra Polis parti binasının balkonunda asılı olan afişi toplayarak aldı.