Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti Safranbolu İlçe Başkanları ortak basın açıklaması yaptılar.

CHP Safranbolu İlçe Başkanı Bahtiyar Acar ile İYİ Parti Safranbolu İlçe Başkanı Bilal Aslan'ın imzasıyla yapılan ortak basın açıklamasında, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’yi hedef alan bildir dağıtılması konu alındı.

CHP, İYİ Parti açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

"Perşembe günü sabaha karşı kimliği henüz tespit edilemeyen kişi veya kişiler tarafından Millet İttifakı Safranbolu Belediye Başkanımız sayın Elif Köse’yi hedef gösteren tarzda sokaklara bildiri atılmıştır.

Bu bildiride Safranbolu’ da terörist ağırlamanın hesabını bu halka kim verecek?” ve Safranbolu Belediye Başkanı Elif KÖSE terörist Haldun AÇIKSÖZLÜ’ ye ne kadar para verdin?” yazıları yer alıyordu.

Safranbolu UNESCO‘nun dünya miras listesinde yer alan kültür ve turizm kentidir. İlçemizde herkes herkesi tanır, kimin kimle oturduğunu, siyasi görüşünü ve düşüncesini bilir. Safranbolu Belediye Başkanımız Sayın Elif Köse’nin de Milliyetçiliğini sorgulamak kimsenin haddine değildir. O ki Belediye seçimlerini kazandığımız günün ilk meclis toplantısında Misak-ı Milli Meydanına Millet İttifakı tarafından Türk Cumhuriyeti Devletlerinin Bayraklarının asılması önergesini oylatarak Millet İttifakı Meclis üyelerinin tamamımın oylarıyla bayrakların meydan da dalgalanmasını sağladı, Milliyetçilik naraları atanlar. T.C. tabelaları indirilirken sesi çıkmazken başkanın ilk işi Türkiye Cumhuriyeti tabelasını belediyeye astırmak oldu.

Şer odakları bu tür şeylerle bir şey elde edemeyeceğini artık bilmesi gerekiyor. Belediye başkanımıza atılmaya çalışılan alçakça iftirayı şiddetle kınıyoruz. Vatandaş hizmet bekliyor.  Safranbolu Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışı içerisinde hizmetlerini layıkıyla yapıyor yapmaya da devam edecektir.

Bizler Millet İttifakı paydaşları olarak Safranbolu Belediye Başkanımız sayın Elif Köse’nin ilk günkü heyecanla yanında olduğumuzu bildirirken, bu bildirileri dağıtanların en kısa sürede Emniyet güçleri tarafından tespit edilip gerekli cezayı alacaklarından şüphemiz yoktur.

Millet İttifakı olarak bu olayın çözüme kavuşması için elimizden gelen gayreti göstereceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın, bu iftira sadece belediye başkanımıza değil belediye başkanımıza oy veren her kese atılan bir iftiradır."