CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun iptal edilen ve önümüzdeki günlerde yapılması planlanan Kanaat Önderleri toplantısı ile ilgili CHP Karabük Milletvekilli Hüseyin Avni Aksoy, Karabük Net Haber’e özel açıklamada bulundu.

Kanaat önderleri olarak belirlenen ve toplantıya davet edilen isimlerin CHP dışından olması ile ilgili oluşan tepkiler karşısında Milletvekili Aksoy “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile özel bir toplantı yaptık. Sayın Kılıçdaroğlu, Karabük’te yapılacak toplantıya ‘Kanaat Önderleri’ adı altında davet edilecek kişilerin tamamen CHP dışından ve hatta mümkünse CHP’ye oy vermemiş isimlerden olmasını istedi. Neden CHP’ye oy vermediklerini analiz etmek için. Ben de 100 kişilik CHP dışından ve hatta birçoğu CHP’ye oy vermemiş isimleri davet ettim. Çünkü biliyorum ki en az yarısı belki gelmeyecek.” Diye açıklamada bulundu.

Karabük’te CHP’nin köklü üyelerinin bunu bilmediğinden polemiklerin ve eleştirilerin başladığına da işaret eden Aksoy “Sayın Genel başkanın istekleri doğrultusunda hareket ediyoruz. Partililerimiz ile görüşmeyecek diye bir durum da yok zaten. Toplantıdan sonra partililerimiz ile de geniş katılımlı bir toplantı daha gerçekleşecek.” İfadelerinde bulundu.

CHP Karabük Milletvekili H. Avni Aksoy, Genel Başkanın katılımı ile yapılması planlanan ama İzmir depreminden dolayı iptal edilen bu toplantının önümüzdeki yakın bir tarihte mutlaka yapılacağını da belirterek “Partililerimiz de çok değerli insanlar var. Onun bunun bilmeden lafına sözüne gelmesinler. Bizim tek amacımız CHP’nin önümüzdeki genel seçimlerde tek başına iktidara gelmesidir.” Dedi.