Özçelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci’nin dün Karabük’te siyasi partilere yaptığı ziyaretler, yapılan konuşmalar sonucu gündem olmaya başladı.

Sendika Genel Başkanı Değirmenci’nin MHP İl Başkanlığı ziyaretinde “Ben eski bir ülkücüyüm”, AK Parti ziyaretinde ise “AK Parti’nin neferiyim. Cumhur ittifakının kazanması için elimizden geleni yapacağız.” Şeklindeki ifadelerin ardından, CHP ziyareti, sol tabanda büyük tepkilere yol açmıştı.

Bu konuşmaların ardından, Sendikacı Değirmenci’nin CHP ziyaretinde gerekli tepkiyi göstermediği için sosyal demokrat tabanda eleştiri alan CHP Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır, Karabük Net Haber’e bir konuşma yaptı.

CHP İl Başkanı Çakır, Özçelik İş Sendikası Genel Başkanı Değirmenci’ye, sendikaların siyaset yapmamaları yönünde uyardıklarını ifade etti ve şu açıklamalarda bulundu;

“Sayın Değirmenci, bize ziyaretinde hiçbir şekilde siyasete girmedi ama basından arkadaşlar o gelmeden böyle bir ifade kullandığını söylemişlerdi. Bende kendisine bizdeki ziyaretinde özellikle sendikacının birinci görevi işçinin emekçinin hakkını savunmak olduğunu, sendikacının asla siyaset yapmaması gerektiğini nazik bir şekilde kendisine hatırlattım. Detaylarını bilmediğim için çokta fazla detaya giremedik bu konuda arka arkaya ziyaretlerdi bunlar. Sendika başkanlarının özellikle sendikacıların hiçbir konuda taraf olmaması gerektiğini ve siyaset yapmaması gerektiğini kendilerine ve yönetim kurulu üyelerine açıkça düşüncelerimi ifade ettim.

Herhangi bir sorunu olduğu zaman, problemi olduğu zaman siyasi görüşü ne olursa olsun her zaman önce Kardemir işçisine destek veren Cumhuriyet Halk Partisi olmuştur. Biz öncelikle onların emeğine saygılıyız. Kimse Kardemir işçisinin oyuna ipotek koyamaz. Ben söylenmemesi gereken bir şey olarak düşünüyorum. Yunus Başkanın da bu konuda bir gaf yaptığını düşünüyorum. Onun söylemleri çelik işçisini bağlamayacağını düşünüyorum, hatta bunu daha çok tepkiye dönüşebileceğini görebiliyorum.

Sayın Değirmenci ile kendi aramızda konuşurken Cumhuriyet Halk Partisi'ne son zamanlarda teveccüh olduğunu söyledi ve Genel Başkanımızı da gündeme getirdi. Genel Başkanımızla ilgilide çok olumlu şeyler söyledi. Aslında çok hoş bir sohbet geçti. Ben de kendilerine takıldım dedim ki eğer sizin iktidara söyleyip te yapamayacağınız şey varsa, bize söyleyin dedim. Bay Kemal'e iletiriz, kesin çözüm bulur dedim. Oradaki söylemlerini ben talihsiz bir söz olarak kabul ediyorum. Cumhuriyet Halk Partisi'nde kesinlikle böyle bir siyaset gündeme gelmedi, tam tersine işçi konusunda biz kendi programlarımızda neler yapabileceğimize anlattık ve bir sıkıntıları olduğu zaman işçi ile sendika ile ilgili bizde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanına ileterek kesin çözüme kavuşur dedik. Böyle bir toplantı oldu.”

Sendika lideri Yunus Değirmenci’nin TBMM’de grubu olan İYİ Parti’yi neden ziyaret etmediği ile ilgili de soruya şu açıklamaları getirdi;

“Gönül isterdi ki ben şahsım adına söylüyorum, tüm siyasi partileri ziyaret etmesi gerekirdi diye düşünüyorum ama kendi görüşleri neden yapıp yapmadıklarını bilmediğim için bu konuda da fazla detaya giremem. Ben olsam herkesi ziyaret ederdim. Onların kendi görüşü, kendi takdiri bu konuda yorum yapmamın çok doğru olacağını düşünmüyorum. 45 Bin üyesi olan bir kuruluş her siyasi partiden orda çalışan insanlar var, onun için özellikle burada görev yapan yöneticilerimiz ve başkanlarımız siyasetten uzak olması, birinci derecede kitlenmesi gereken konu işçinin ve emekçinin hakkını savunmak olması gerekir diye düşünüyorum.”

Özçelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci’nin “Seçim zamanı Cumhur ittifakının kazanması için gereken her şeyin yapılacağını” şeklinde konuşmasına ve işçiye mesajlar verebileceğini ima etmesine de cevap veren CHP İl Başkanı Çakır “Benim hep değerlendirdiğim bir konu vardır ‘sandıklar boş’ oy kullanmaya girdiğiniz zaman sandıkta vicdanınızla baş başasınız. Çocuğunuzun oyunu bile etkileyemezsiniz. Eğer böyle bir tavır sergilerlerse ters tepeceğini bize artı yazacağını düşünüyorum. Kimse kimsenin oyunu ne şekilde kullanacağı konusunda yönlendirme yapamaz. Z kuşağı diye bir kuşak var, anne baba gibi kendi çocuklarımız bile bizimle aynı düşünmediğini sokakta gördüğümüz zaman oraya giden, oy kullanmaya giden bir vatandaş hiç kimsenin yönlendirmesiyle oyunu kullanmaz, kullanmayacağını biliyorum. Sayın Başkan böyle bir ifade kullandıysa ben kendi açımdan talihsiz bir açıklama olarak değerlendiriyorum.” diye konuştu.