Cumhuriyet Halk Partisi Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır, bugün parti binasında bir basın toplantısı düzenledi.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ile ilgili dağıtılan korsan bildirinin faillerinin bulunamayışının altıncı günü olduğunu ifade eden İl Başkanı Çakır açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Altı gün önce bir gece Safranbolu’da Belediye Başkanımızı terörle ilişkilendirilen saçma sapan bildiriler Safranbolu'nun belirli yerlerine, özellikle belediyenin önüne, ana caddeler veya belirli sitelere atıldığını gördük. Tabi Safranbolu Belediye Başkanımız ve partimizi de bu işin içine kattıkları için Safranbolu Belediye Başkanımız kendi adına gidip davacı oldu.

Bakın perşembe günü oldu bu olay. 6 Gündür Safranbolu'nun en merkezi yeri olan belediye binası,  orada hareketli mobese var, 100 metre ilerisine gidiyorsunuz meydanın önünde mobese var, yani Kaymakamlık binasının oraya çıkana kadar 4 tane mobese buralarda. 4 Mobeseden bu işin faili ve failleri hakkında maalesef şuana kadar sonuç alamadık. Emniyet Müdürlüğümüze, ilgili yerlere müracaatımızı yaptık.

Şifa yen dedik ki; Biz bu işten rahatsızız, faillerin bulunması konusunda ortada bir siyasi parti var, bir belediye başkanı var, sadece bizim değil, Safranbolu da yaşayan herkesin bu olaya tepki göstermesi lazım. Safranbolu Belediyesine yapılmış bir harekettir. Safranbolu halkına yapılmış bir harekettir. Neden Dünya Miras Kenti olan Safranbolu'nun adı böyle olaylarla ilişkilendiriliyor? Faili ve failleri hakkında 6 gündür hiçbir iş yok, bulunan hiçbir şey yok. Umarım bugün yarın bunlar bulunur ve emniyet mensupları yargıya bu dosyayı aktarır diye düşünüyorum.”