KARDEMİR A.Ş’de bu Ocak ayında başlayacak olan 14. Dönem Toplu İş Sözleşmesi yaklaşık 3 Bin 500 kişiyi kapsıyor.

Başlama takvimi 01.01.2021 olarak belirlenen KARDEMİR ve KARDÖKMAK A.Ş Toplu İş Sözleşmesinde (TİS), Öz Çelik İş Sendikası, yetkili sendika olarak masaya oturacak.

KARDEMİR işçisinin gözlerini çevirdiği TİS’den beklentilerin bir hayli yüksek olduğu belirtiliyor.

SON İKİ YILDA TL’SI BÜYÜK DEĞER KAYBETTİ

Son iki yılda Dolar ve altın fiyatlarında yaşanan artış karşısında Türk Lirasının değer kaybına dikkat çeken KARDEMİR işçisi, bir yılda dolar ve altın fiyatları karşısında Türk Lirasının %50’ye yakın bir değer kaybı yaşadığına dikkat çekiyorlar.
Yakın geçmiş tarihinde büyük eylemler bulunan Çelik İşçisi, TL’nin uğradığı değer kaybı karşısında maaşlarının korunmasını bekliyorlar.

2019 1 Ocak Tarihinde; Dolar 5.35 TL, Altının gramı ise 360 TL’ydi.

KARDEMİR’İN YENİ YÖNETİMİ TİS’DE NE YAPACAK?

KARDEMİR A.Ş’nin 2 Kasım tarihinde gerçekleştirilen Genel Kurulunda 4 kişilik SPK temsilcileri ile birlikte 11 Yönetim Kurulu Üyesinden 9 tanesi hükümet tarafından atanmış, 20 yıldır KARDEMİR yönetimini oluşturan Yolbulan ve Güleç ailelerinden sadece Mustafa Yolbulan ve Kamil Güleç olmak üzere iki kişi yönetimde yer aldı.

“TİS Görüşmelerinde yetkili olan ve Yönetim Kurulunun çoğunluğunu oluşturan bürokrat kesimi, hükümetin memur ve emekliye yaptığı zam artışını mı dikkate alacak?” sorusu, çelik işçisinde tedirginliğe neden olduğu da son günlerde sıkça konuşulmaya başlandı.

İŞÇİ LİDERİ HÜKÜMETE Mİ ENDEKSLİ?

Öz Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci’nin AK Parti’ye ve Hükümete yakınlığı ile bilinen, gücünün çoğunluğunu bundan alan biri olarak yorumlanıyor.

Genel Başkan Değirmenci’nin, hükümetin gönderdiği KARDEMİR Yönetimi karşısındaki TİS görüşmelerinde ne kadar ısrarcı olacağı ise şimdiden tartışma konusu olarak dile getiriliyor.