2020 Kasım ayında Kardemir A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine gelen Enerji Bakan Yardımcısı Dr. Alparslan Bayraktar, CHP’nin hedefine alındı.

CHP Zonguldak Milletvekili ve TBMM Kit Komisyon Üyesi Deniz Yavuzyılmaz, Enerji Bakan Yardımcısı Alparslan Bayraktar’ın 5 farklı görevi olduğunu açıkladı.

Sözcü Gazetesinden Başak Kaya’ya demeç veren CHP’li Yavuzyılmaz “Bu beyefendi Süpermen olsa, Batman olsa 5 görevi birden yapamaz” dedi.

Asli görevi olan Enerji Bakan Yardımcılığının yanı sıra, KARDEMİR, KARDÖKMAK Yönetim Kurulu Başkanlığı, TPAO ve EPİAŞ Yönetim Kurulu Üyeliğinin bulunduğunu açıklayan CHP Zonguldak Milletvekili Yavuzyılmaz, bu seferde hedefine Alparslan Bayraktar’ı aldı.

KARDEMİR VE KARDÖKMAK BAŞKANLIĞINDAN MAAŞ ALMIYOR

Bayraktar’ın 5 Ayrı görevinin olduğunu ve bu görevlerini bir arada yürütemeyeceğini iddia eden CHP Milletvekili Yavuzyılmaz, Bayraktar’ın Karabük’teki şirketlerdeki görevinden yaklaşık 60 Bin Lira’nın üzerinde tutan maaşlarını geldiğinden bu yana almadığını acaba biliyor mu?

Bayraktar, Kardemir A.Ş’nin başına geldiğinin daha ilk ayında maaş almayacağını açıklamıştı.

KARDEMİR SON 20 YILIN EN YÜKSEK KARLARINI AÇIKLIYOR

Alparslan Bayraktar’ın Kardemir A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığına geldiği 1.5 yıl içinde, şirket son 20 yılının en yüksek karlarını açıkladı.

Bayraktar dönemi içinde, 2021 Yılında 3.85 Milyar Lira kar açıklayan Kardemir, 2022 yılının ilk çeyreğinde de 1.17 Milyar kar açıklamıştı.

Kardemir A.Ş, ayrıca çok uzun yıllar sonra hissedarlarına da 2021 yılı karından 1 Milyar Lira’nın üzerinde kar payı dağıttı.

CHP MİLLETVEKİLİ BUNLARI NEDEN SÖYLEMİYOR?

5 Ayrı görevi olduğunu ve “Süpermen olsa bu görevlerini bir arada yapamaz” diyen CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Alparslan Bayraktar’ın Kardemir ve Kardökmak A.Ş.’den maaş almadığını ve Kardemir’deki bir buçuk yıllık görevde yaklaşık 5 Milyar Lira Kar ettiğini acaba neden açıklamıyor?