Emekliler Derneği Karabük Şube Başkanı Celal Bulut Emekliler Haftası nedeniyle bir basın toplantısı düzenledi.

Başkan Bulut konuşmasında "Vatanına, milletine, devletine, bayrağına, dinine bağlı bu eli nasırlı, yüzü nurlu, ağzı dualı insanları üzmeyin" derken, sözlerine şu şekilde devam etti;

"30 Haziran Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün emekli oluşunun 95.yılı ve ülkemizde de Emekliler Haftası olarak kutlanmaktadır. Büyük önderin dediği gibi “Bir milletin yaşlı ve emeklilerine karşı tutumu, o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Geçmişte çok güçlüyken tüm gücüyle çalışmış olanlara karşı, minnet hissi duymayan bir milletin geleceğe güvenle bakma hakkı yoktur” sözünü çok önemsiyoruz. 

Covid 19 virüsü ile mücadelede aylarca evlerinde kalan, hemen akabinde ekonomik krizle karşı karşıya gelen ve zor şartlarda yaşayan emeklilerimiz bunu hak etmemektedir. 

Vatanına, milletine, devletine, bayrağına, dinine bağlı bu eli nasırlı, yüzü nurlu, ağzı dualı insanları üzmeyin. 

Sosyal güvenlik evrensel bir haktır. Emeklilik bütün ülkelerin refaha ulaşmasında en önemli göstergedir. Bir ülkede emeklilere sunulan yaşam kalitesi o ülke hakkında en önemli ölçüdür. 

Sosyal güvenliğin en önemli gelir kaynağı olan sigorta primlerinin artması için istihdam yaratılmalı ve geleceğe güvenle bakan bir ülke olmalıyız. Emeklilerin sorunlarını her türlü platformda gündeme getirerek sorunların çözümü için mücadele etmekteyiz. 

Ülkesinin kalkınmasında alın teri olan emeklilerimize hak ettiği değerin verilmesi sosyal devlet olmamızın bir gereğidir. 

Emekli aylıklarına yapılan yüzdeli zamlar, aylıkları düşük olanların aleyhine bir uygulamaya dönüştüğünden, seyyanen zamlar yapılmalı ve milli gelir artışından emeklilere de pay verilmelidir. 

Emekli aylıklarında eşitliğin sağlanması için intibak yapılmalı,
Alt sınır emekli aylığı, asgari ücret ile eşitlenmeli,
Emeklilerimize dini bayram öncesi ödenen ikramiyeler güncellenmeli ve bir artış sistemine endekslenmeli, 
Sağlık hizmetlerinde emeklilerden katkı payları alınmamalı, 
Vergi iadesinin karşılığı olarak getirilen yüzde 4-5 arasında değişen ek ödeme oranları yüzde 10’a yükseltilmeli, 

Yukarıdaki taleplerimizi bütün siyasi partilere iletmekte ve takibini de yapmaktayız. 

30 Haziran Emekliler Günümüz kutlu olsun."