İYİ Parti kurucu il başkanlığı yapan, ardından 2018 Genel seçimlerinde Karabük Milletvekili Adayı ve 2019 Yerel Seçimlerinde de Karabük Belediye Başkan adayı olan, fakat her iki seçimi de kaybeden bölgenin müzmin siyaset eskisi Dursun Altıparmak yine İYİ Parti’nin içini karıştırmaya mı çalışıyor?

32 Yıl önce Karabük Belediye Başkanı seçilen ve o tarihten sonra girdiği tüm genel-yerel seçimleri kaybeden, Karabük’ün en eski siyasetçisi Dursun Altıparmak’ın, İYİ Parti Karabük İl Teşkilatının olağan üstü genel kurula gitmesi için imza topladığı öğrenildi.

2020 Temmuz ayında yapılan son genel kurulda, İYİ Parti Karabük İl Başkanlığını ezici bir oy çoğunluğu ile alan Erol Serin’in karşısında, Altıparmak’ın il ve ilçe teşkilatları içinde kulisler yaptığı, il başkanlığına tekrar gelmek amacıyla olağan üstü genel kurul için imza toplamaya başladığı kulislerde konuşulmaya başlandı.

PARTİLİLER “YAZLIKÇILARIN KARABÜK’TE ARTIK YERİ YOK”

Dursun Altıparmak’ın il ve ilçe teşkilatları içinde fitne, fesat yayarak, birlikteliklerine zarar vermeye çalıştığını ifade eden partililer ve teşkilat yöneticileri “Karabük’e seçimden seçime gelen, kaybedince Karabük’ten çekip giden, kapısını açabileceği bir evi bile olmayanların artık bu memlekette yeri yoktur. İYİ Parti il ve ilçe teşkilatları olarak, İl Başkanımız Erol Serin'in başkanlığında tam bir bütünlük içinde yakında yapılmasını beklediğimiz genel seçimlere hazırlanıyoruz. Böyle kişilerin teşkilatlarımız içinde fitne, fesat yaymasına, birlikteliğimizi bozmasına kimse müsaade etmez ve nitekim de etmiyor.” şeklinde görüşlerini beyan ediyorlar.

Partililer, ayrıca “Önümüzde yapılacak olan genel seçimlerde partimizin Karabük’ten milletvekili çıkartacağı artık kesinleşince, ‘acaba yeniden aday olabilir miyim?’ düşüncesi taşıyan varsa, zamanı gelince ‘adayım’ diye ortaya çıkar. Fakat bu yazlıkçı, artık kendisinin istenmediğini bildiğinden ‘il teşkilatını nasıl ele geçirebilirim?’ düşüncesi ile sinsi planlar yapmaya çalışıyor. Teşkilatlarımız içinde sinsi planlar yapan, dedikodular ile yol almaya çalışanlara müsaade edilmiyor.” İfadelerini kullanıyorlar.

OLAĞAN ÜSTÜ GENEL KURUL İÇİN KİMSE İMZA ATMAYINCA ÇEKİP GİTTİ

İYİ Parti Karabük İl Teşkilatının olağan üstü genel kurula gitmesi için il ve ilçe teşkilat yöneticilerinden imza toplamaya çalışan Dursun Altıparmak’ın, bu girişimine kimse ilgi göstermeyince Karabük’ten ayrıldığı öğrenildi.

İŞTE KADROLU ADAYIN TARİHİ GEÇMİŞİ

34 Yıldır artık sayısı hatırlanmayacak kadar fazla aday olan, Dursun Altıparmak adeta aday olma ve seçim kaybetme rekoru kırdı.

İlk aday olduğu zaman doğan çocukların şu an 34 yaşında olduğunu hatırlatanlar, Dursun Altıparmak'ın artık Karabük'te zorlayarak aday olma döneminin bittiğini de belirtiyorlar.

“Bu partinin çaycısıyım. Bu partinin neferiyim” söylemleri ile çok sayıda siyasi parti gezen Altıparmak yaklaşık 10 kere Milletvekili veya Belediye Başkan Adayı olarak seçimlere girdi ve girdiği seçimlerde sadece bir kere kazanabildi.

Dursun Altıparmak’ın işte aday olduğu yıllar;

1987 DYP Milletvekili Adayı                        Kaybetti

1989 DYP Belediye Başkan Adayı             Tek Kazandığı Seçim

1994 DYP Belediye Başkan Adayı              Kaybetti

1995 DYP Milletvekili Adayı                        Kaybetti

2009 ANAP Belediye Başkan Adayı           Kaybetti

2015 MHP Milletvekili Aday Adayı              Aday olamadı

2015 DYP Milletvekili Adayı                       Kaybetti

2018 İYİ Parti Milletvekili Adayı                 Kaybetti

2019 İYİ Parti Belediye Başkan Adayı       Kaybetti