İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in avukatlarınca dava açılan işçi emeklisi icralık oldu.

Karabük'te yaşayan işçi emeklisi Yaşar Çınar, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e sosyal medya üzerinden hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında açılan ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilen davanın ilam vekalet ücreti nedeniyle icralık oldu.

Arıcak köyünde yaşayan Çınar'ın 23 Mart 2019'da sosyal medya hesabından Akşener'e hakaret ettiği iddiasıyla avukatları tarafından 16 Aralık 2020'da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulunulması üzerine açılan davada sanığa 65 gün adli para cezası verilerek hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararlaştırıldı.

Akşener'in avukatları, davanın ilam vekalet ücreti olan 4 bin 091 lirayı Çınar'dan tahsil etmek için icraya başvurdu.

- "3-5 Taksitle Öderim"

Köydeki evinde icra evraklarını alan Yaşar Çınar, gazetecilere, milli duyguları yoğun olan bir kişi olduğunu söyledi.

Akşener'in, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile ilgili açıklamasının yanlış olduğunu belirterek, "Milli duygularla sosyal medyadan bir paylaşım yaptım bu olayın yanlışlığıyla ilgili. Mahkemelik olduk. Sonucunda 4 bin lira para olarak bir ceza ödemem gerekti. Bilmiyorum Meral hanımın veya avukatlarının bu paraya ihtiyaçları var mı?" diye konuştu.

Parayı taksitle de olsa ödeyeceğini dile getiren Çınar, "Bu ekonomik sıkıntı ortamında emekli bir vatandaş olarak icraya verilmemi kamuoyunun takdirine bırakıyorum. İhtiyaçları varsa taksit taksit ödemeyi düşünüyorum. Her ayın 25'inden 25'ine maaş alıyorum, 3-5 taksitle öderim." ifadelerini kullandı.

                                        

Editör: Haber Merkezi