AK Parti Bursa Milletvekili ve Karabük Koordinatörü Dr. Mustafa Esgin, Karabük Net Haber Sorumlu Editörü Ergün Başkaya’nın sorularını cevaplandırdı.

Başkaya’nın bir telefon görüşmesi yaptığı Esgin, soruları içtenlikle cevapladı.

19 Ocak Salı günü gerçekleştirilecek olan AK Parti 7. Olağan Karabük İl Kongresi ile ilgili soruları cevaplandıran Esgin, “Karabük İl Kongresine iki liste ile mi gidilecek. Kongreye ikinci bir adayın da girmesine müsaade edilecek mi?" sorusuna, şu cevapları verdi;

“İlk önce şunu ifade etmeliyim; Genel Merkezimiz ve Teşkilat Başkanımız, Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın iradesini temsil ederler. Genel Merkezimiz il kongrelerine tek liste ile gidilme temayülündedir. İl Kongreleri öncesi, kimin il başkanı olacağı yönünde çalışmalar yapılır. Bu çalışmaların ardından kongre öncesi kimin aday olacağına karar kılınır. Kongreye tek adayla ve tek listeyle tam bir bütünlük içinde gidilmesini arzu ediyoruz. 

İçinde bulunduğumuz bu Pandemide, özellikle ülkemizin hassas bir süreçten geçtiği bu dönemde yaptığımız geniş kapsamlı istişarelerle özellikle il kongrelerimizin tek adaylı geçmesi yönünde bir değerlendirmemiz var. Bu çerçevede kongrelerimize çok adaylı olarak gidilmesine, kongre salonunda birlik ve beraberliği bozacak manzaraların oluşmasına sıcak bakmıyoruz. Bu ve bunun gibi nedenlerle, teşkilatımızla birlik ve bütünlük içinde kongrelerimizi yapma kararlılığındayız." 

Yeniden belirtmeliyim ki; ülkemizin içinden geçtiği şu hassas dönemde, amacımız tam bir birlik ve bütünlüğü tesis etmektir.”

Karabük Koordinatörü, Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, Karabük İl Kongresi ile ilgili de “Karabük İl kongremizde bu anlayış çerçevesinde, tek adayla ve listeyle yapılacağını umuyorum. Zaten sayın Cumhurbaşkanımızın video konferans ile katılacağı tüm il kongrelerimizde birlik ve beraberliğimizi perçinlemek en büyük dileğimiz. Karabük’te bazı arkadaşlarımız ikinci bir aday ile kongreye gitmek isteyebilir. Onlar da bizim dava arkadaşlarımız. Bu, onların görüşü. Fakat Genel Merkezimizin İl Kongreleri ile ilgili iradesi ortadadır. Aksine bir durum söz konusu olmamalıdır. Arkadaşlarımız şunu bilmeli ki; AK Parti içinde siyaset uzun soluklu bir maratondur. İl Başkanlığı ve bunun gibi görevler kimseye ilelebet baki değildir. Bugün bir arkadaşımız, yarın başka bir arkadaşımız hizmet yapar. Bunun böyle bilinmesini ve böyle kabul edilmesini arzularız. Birlik ve bütünlüğümüzü koruyarak, ülkemize hizmet yolunda devam etmek için alınan bu kararları bütün dava arkadaşlarımızın anlamasını isteriz. AK Parti içinde uzun yıllar hizmet etmiş ve hizmetlerini devam ettirmeyi düşünen herkes dava arkadaşımızdır.” Şeklinde ifadeler kullandı.