Uzun Yıllar MÜSİAD Karabük Şube Başkanlığı yapan ve şehrin tanınmış cemiyet adamlarından olan Ahmet Nur’un geçtiğimiz günlerde intihar ederek, hayatına son vermesi şehirde şok etkisi oluşturmuştu.

Köyü olan Safranbolu, Kırıklar’daki evinde karısı ve annesi ile yaşayan Ahmet Nur’un karısı Sevim Nur’da bu sabah çok sayıda ilaç alarak intihar etmeye kalkıştı.

Komşuları tarafından evinde baygın halde bulunan Sevim Nur, Karabük’te özel bir hastaneye kaldırıldı ve yapılan müdahalelerden sonra hayati tehlikeyi atlattı.

Ahmet Nur’un karısı Sevim Nur’un geçtiğimiz günde Cumhuriyet Savcılığına kocasının ölümünün şüpheli olduğunu ve köydeki komşuları olan karı koca G.A. ve Ö.A. ile ilişkili olabileceği yönünde suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

KOMŞULARI’NIN ÖLÜM İLE NE ALAKASI OLABİLİR?

Köyde komşuları olan ve ayrıca akrabası olduğu belirtilen karı koca G.A. ile Ö.A.’nın Ahmet Nur’a bir şekilde şantaj veya tehdit ettiği şüphesi ile karısının savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu öne sürülüyor.

Ahmet Nur ile komşusu Ö.A.’nın gönül ilişkisi olduğu ve kocası G.A.’nın da bu ilişkiyi gizli kamera ile kayıtlara aldığı iddiaları konuşulmaya başlandı.

Öte yandan Nur’dan para sızdırma gibi bir oyunun yapılıp yapılmadığının da araştırılması gerektiği ifade ediliyor.

Son edinilen bilgilere göre; Nurr'un ölümü ile ilgili şüpheli olabilecek karı-koca G.A.ile Ö.A.'nın geçtiğimiz günlerde boşandığı belirtildi.

EVİNİN ETRAFINDA BİR KAÇ AKŞAM DURONE UÇURULMUŞ

Köylülerin bazı ifadelerine göre Ahmet Nur, vefat etmeden önce birkaç gün evinin etrafında Durone uçurulduğu da konuşuluyor.

Ne amaçla evinin etrafında Durone uçurulduğu araştırılırken, havadan görüntü almak için ile olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

İNTİHAR MI, CİNAYET Mİ?

Ahmet Nur’un silah ile kalbinden kendini vurduğu yönünde kamuoyuna olay yansımıştı. Genellikle intihar vakalarında pek görülmeyen kalpten vurulma olayında da şüphe gözlemleniyor.

Nur’un intihara sürüklendiği ya da başkası tarafından yakın mesafeden vurulma ihtimalleri de cevap bekliyor.

JANDARMA SORUŞTURMAYI DERİNLEŞTİRDİ

Jandarma bölgesi olan Safranbolu'nun Kırıklar köyünde yaşanan Ahmet Nur’un şüpheli ölümü ile ilgili olayı araştıran Jandarma ekibinin, soruşturmayı daha da derinleştirdiği edinilen bilgiler arasında yer alıyor.