Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Karabük’e gelerek, Safranbolu’ya bir ziyaret düzenlemişti.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun ziyaretindeki en önemli etkinliğin başında gelen bir toplantı düzenlenmiş, toplantıya CHP üyesi olmayan, Karabük ve Safranbolu’da yaşayan bir gurup vatandaş çağırılmış, görüş, düşünce ve eleştirilerini dile getirilmeleri istenmişti. 

Toplantı sonrası, CHP İl Başkan Yardımcılığı görevinden Safranbolu Belediyesi sözleşmeli avukatlık görevine getirilen Yaşar Koç, sosyal medyasında bu toplantıya katılanları ahmaklar benzetmesini yapmış, buna tepki gösteren CHP Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy’u da kastederek, ahmaklığı üzerine alındığını ve ahmaklığı kabul ettiğini belirten yazılar sergilemişti.

CHP Genel Başkanının toplantısına davet edilenler uğradıkları bu hakaret karşısında CHP Genel Başkanına bir mektup yazarak, CHP’li Safranbolu Belediyesindeki sözleşmeli avukat Yaşar Koç’u şikayet ettiler ve gereğinin yapılmasını istediler.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yazılan mektubun altına o toplantıya katılanların bir çoğu imza attı ve işte o şikayet mektubu;

19 Kasım 2020 tarihinde Sn. Karabük Milletvekilimiz Dr. Hüseyin Avni Aksoy’un davetiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcıları Sn. Veli Ağaba ve Sn. Ahmet Akın, Bartın Milletvekili Sn. Aysu Bankoğlu ile İzmir Milletvekili Sn. Mehmet Ali Çelebi ile yapılan toplantıda görüşlerimizi paylaşmaktan onur duyduk. 

Toplantıya davet edilmeye layık görülmek de bizim için ayrıca gurur vesilesi olmakla beraber, toplantı bitiminden bugüne kadar çeşitli eleştiri ve sözlü tacizlere de göğüs germekteyiz. 

O toplantıda Sayın Genel Başkanın “Sizler saygı çerçevesi içinde istediğinizi konuşmakta ve eleştirmekte özgürsünüz.” Diyerek bizlere verdiği teminatı da hatırlatmak isteriz. Fakat CHP üyesi ve sözleşmeli belediye memuru olan avukat, eleştiri boyutunu aşan sözleri, o toplantıda görüş bildiren bizler için bardağı taşıran son damla olmuştur.

Her ne kadar Milletvekilimiz Sn. Hüseyin Avni Aksoy çıktığı TV programında bizlere sahip çıkıp, kendisini ikaz etse de bu şahıs yazdığı yazılara devam etmiş ve geri adım atmak yerine daha da ileri gitmiştir. Şimdiye kadar kendisi ile ilgili bir işlem yapılmadığının da bilinmesi üzerine bu yazıyı kaleme almak ve siz değerli Milletvekillerimize haber vermek mecburiyeti doğmuştur. 

Sayın Genel Başkan’ın ve CHP üst yönetiminin biz vatandaşların görüşlerine verdiği değeri de biliyoruz. Bu sebeple konunun tarafınızca değerlendirilmesini arz ve rica ederiz.