1.-(14)Malezya Büyükelçisi Amran Bin Mohamed Zin ve Malezya Savunma Ateşesi Albay Zakaria Borhan Rektörler Birliği Başkanı Malezya Perlis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamarudin Hussin ve Malezya Proven Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yusof Bin Jusoh Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Oya Önalan eşliğinde Rektörümüz Prof.Dr. Burhanettin Uysal’ ı ziyaret ettiler.

 

Makam ziyareti öncesi Büyükelçisi Amran Bin Mohamed Zin adına günün anısına Üniversitemiz Botanik Bahçesi’nde ağaç dikimi gerçekleştirildi.

Ağaç dikiminin ardından Rektörlük makamına geçilerek, Karabük şehrine ve Karabük Üniversitesi’ne gelmekten son derece memnun olduğunu vurgulayan Malezya Büyükelçisi Amran Bin Mohamed Zin; “Rektörümüze konuk severliğinden dolayı teşekkür ediyorum. İki üniversite aynı tarihte kurulmuş. Karabük Üniversitesi 7 yılını çok iyi değerlendirmiş. 7 yıl içerisinde mükemmel işler yapılmış. Öğrenci merkezleri, imkanlar, eğitim ve öğrenme metotları her şey burada bir araya getirilmiş. Burada en önemli şey Rektörümüzün vizyonu her şeyi bir araya getirip kompakt bir Üniversite oluşturmuş ve bunu da çok kısa bir sürede başarmış. Sayın Rektörümüzü tebrik ediyorum. İki üniversitesinin ortaklığından doğan başarı iki ülkenin başarısıdır. Malezya ile Türkiye arasında ilişkiler büyüyor. İlişkilerde iki ülke 50. Yılını kutluyor, Birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Bugünkü yapılacak olan seremoni de ortaklığın simgesidir. “ dedi.

Kendilerini Üniversitemizde ağırlamaktan dolayı memnun olduğunu vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal; “Ziyaretinizden çok memnun oldum. Bugün gerçekleştireceğimiz onursal doktora ödül töreni ile üniversite ve ülkeler arasında daha yakın temasların oluşturulmasına hizmet edecek. Sayın Büyükelçinin üniversitemizin gelişimi, vizyonu hakkında övgülerde bulunması bizleri cesaretlendiriyor. Ümit ediyorum ki üniversitelerimiz arasında öğrenci ve akademik personel değişimleri hızla artar. Araştırma ve geliştirme üzerine çalışmalar yaparak, ilişkimizin devamlılığını sağlarız. Ben değerli misafirlerimize hoş geldiniz diyor, herkese saygılarımı sunuyorum.” dedi.
KBU_2867Karşılıklı hediye takdiminin ardından makam ziyareti sona erdi.

 

Makam ziyaretinin ardından Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal eşliğinde Malezya Büyükelçisi Amran Bin Mohamed Zin ve beraberindekiler yapımı devam eden “25 bin Raptiye ile Fatih Sultan Mehmet Projesi” ni görmek üzere Üniversitemiz Merkezi Kantin önünde oluşturulan stantta geçtiler. Burada misafirlerimiz Portreye birer raptiye de kendileri taktılar. Sonrasında heyet Üniversitemiz demir Çelik Kampüs alanını gezdiler.

 

Editör: Haber Merkezi