Güncel

KTSO BAŞKANI ÇAPRAZ ÇALIŞMALARI HAKKINDA BİLGİLER VERDİ

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Çarpraz Mayıs ayı içinde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Abone Ol

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Fatih Çapraz, Karabük TSO’nun Mayıs ayı içerisinde yapmış olduğu çalışmalar ve hizmetler ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

Yaptığı basın açıklamasıyla detaylı bilgi ve değerlendirmelerde bulunan Başkan Çarpraz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"4 Mayıs tarihinde Ankara’da gerçekleşen Prosumer EXPO Temiz Enerji Kongresi ve Fuarına, KTSO olarak katılım sağladık. Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) tarafından gerçekleşen fuar, global konjonktürde yenilenebilir enerjinin durumu, ülkemizde yeşil enerjiye yapılan yatırımlar ve yürütülen projeler, üretimden tüketime kadar enerjinin izlediği yolu, güneş enerjisi, rüzgâr enerjisi, enerji verimliliği ve enerji depolama üzerine yoğunlaşan konu başlıklarını içeriyordu. Düzenlemiş olduğumuz fuar gezimize katılım sağlayan, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürümüz İsrafil Yıldız’a, Karabük Üniversitesi Teknokent Müdürümüz Prof. Dr. Oğuz Fındık’a ve KTSO üyesi değerli firma temsilcilerimize teşekkür ediyoruz.

Valimiz Sayın Fuat Gürel’e nezaket ziyareti gerçekleştirdik

5 Mayıs tarihinde KTSO Yönetim Kurulu olarak, Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 11 ili etkileyen deprem sonrasında Adıyaman’a koordinatör vali olarak atanarak bölgeye giden ve oradaki görevini bitirerek geri dönen Karabük Valimiz Sayın Fuat Gürel’e nezaket ziyareti gerçekleştirdik. Biliyorsunuz, devletimizin katkısıyla valiliğimizin himayesinde, Karabüklü hayırsever iş insanlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızın ve Karabüklü vatandaşlarımızın destekleriyle Adıyaman’a Karabük Çarşısı ve Karabük Konteyner Kent kurulumu gerçekleşti. “Devlet Millet El Ele” sloganıyla yapılan bu desteklerden ötürü, Karabük Mahallesi ve Karabük Çarsısı oluşturulmasında maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen ve üstün hizmet gösteren başta Karabük Valimiz Sayın Fuat Gürel beyefendiye, Belediye Başkanımız Sayın Rafet Vergili beyefendiye, Karabüklü iş insanlarımıza, sivil toplum kuruluşlarına ve kadirşinas Karabüklü hemşerilerimize bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz.

Karabük halkımıza TOGG markalı milli aracımızı tanıttık

6 Mayıs tarihinde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimizin (TOBB) iştirakçisi olduğu ve Türk müteşebbislerimiz tarafından Bursa Gemlik’te üretilen, TOGG markalı T10X model milli aracımızı, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) hizmet binamızın önünde Karabüklü hemşerilerimizin tanıtımına sunuldu. Vatandaşlarımız tarafından beğeniyle karşılanan milli aracımız büyük sevinç yarattı. Bu vesileyle, emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyoruz.

'Haddecilik' bölümünün tanıtımı için program düzenledik

10 Mayıs tarihinde, KTSO ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle meslek liselerine “HADDECİLİK” bölümünün tanıtılması ile ilgili Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda program düzenledik. Tanıtım programına; İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat AKBAŞ, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yönetim Kurulu Başkanı Fatih ÇAPRAZ, Karabük Özel Sektör Demir Çelik Haddecileri Derneği Başkanı Pehlivan BAYLAN, Yeşilyurt Demir Çelik firması Yönetim Kurulu Başkanı Osman YEŞİLTURT, Çelikoğlu Demir Çelik firması Yönetim Kurulu Başkanı Remzi ÖZÇELİK, Boskay Metal firma sahibi Uğur BOSTANCIOĞLU, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Nural KUYRUKCU, Çaprazoğlu Demir Çelik üretim sorumlusu Burak AYVACI ve okul idarecileri, bölüm şefleri ve öğrenciler katıldı. Tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyoruz. Amacımız,” Meslek Liselerimizde iş dünyasının ihtiyaç duyduğu mesleki alanlarda nitelikli işgücünün yetiştirilmesini sağlamak ve çocuklarımıza güzel bir gelecek sunmak. Diğer bölümlerimizde olduğu gibi haddecilik bölümünde de nitelikli öğrenciler yetiştirerek İlimizin işgücü ihtiyacını gidermek.

KTSO olarak 'VI. Uluslararası Demir ve Çelik Sempozyumu' na katıldık

12 Mayıs tarihinde, Karabük Üniversitesinde demir çelik alanında çalışan bilim insanları ile sektör temsilcilerini bir araya getirmek amacıyla düzenlenen “VI. Uluslararası Demir ve Çelik Sempozyumu” etkinliğine KTSO olarak katılım sağladık. Karabük Üniversitesinde, Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından bilim insanları, uzmanlar, akademisyenler, mezun öğrenciler ve sektör temsilcilerinin bir araya gelerek yeni fikirleri tartıştığı ve gelecekteki iş birlikleri için uluslararası ortaklar bulma fırsatı yakaladığı bu sempozyum için üniversitemize teşekkür ediyoruz.

UR-GE projesi tanıtımını gerçekleştirdik

15 Mayıs tarihinde, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) olarak UR-GE projesi tanıtımını gerçekleştirdik. Orta ve büyük işletmelerimizin yeni pazarlara girmesini, rekabetçiliğimizin artmasını, ihracatta sürekliliğimizi sağlamayı amaçladığımız ve Ticaret Bakanlığının %75 oranında desteklediği UR-GE (Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi) Projesi çalışmalarına başladık. Projemiz kapsamında bir taraftan hızla gelişen dış ticaret ve uluslararası pazar ile rekabeti sağlarken diğer taraftan iç pazardaki dengeleri korumayı, personel eğitimi, işletme tanıtımı, rekabet piyasası unsurlarını doğru şekilde kullanarak yeni gelişen pazarlara girmeyi, yeni ve sürekli müşterilerle çalışmak için gereken alt yapıyı ve devlet kurumları iş birliğini sağlamayı, bu konuda sektörün lideri olan firmaların yeni pazarlara girmesini sağlamayı, küçük ve mikro işletmelerimizin de teşvik edilerek ihracata başlamalarını ve bunu sürekli hale getirmelerini sağlayacağız. UR-GE Projesi, henüz ihracata yeni başlamış ya da mevcut ihracat kapasitesini geliştirmek isteyen firmaların proje süresince uluslararası pazarlardaki rekabet güçlerini artırmaya yönelik gerçekleştirecekleri faaliyetlerinin %75’inin Ticaret Bakanlığı tarafından desteklendiği, ihracata yönelik bir destek programıdır. Projenin süresi 3 yıl olarak belirlenmiş, gerekli görüldüğü takdirde 2 yıl daha uzatılabileceği, tebliğde yapılan son değişiklikle belirtilmiştir. Projeye başvurabilmek için, Türkiye’de üretim yapan ve Ticaret ve Sanayi Odamız çatısı altında bulunan en az 10 firmanın kümelenme anlayışı ile bir araya gelmesi gerekmektedir. Karabük Ticaret ve Sanayi Odası olarak biz çalışmaya ara vermeden devam ediyoruz. Üyelerimizin de projenin kabulü ve yürütülmesi aşamasında gerekli destek ve katkıları vererek sürece dâhil olmalarını diliyoruz.

'Üniversite-Sanayi ve Toplum İş Birliği Komisyonu' toplantısını gerçekleştirdik

17 Mayıs tarihinde, Karabük Üniversitesi ile Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) “Üniversite-Sanayi ve Toplum İş Birliği Komisyonu” toplantısını gerçekleştirdik. Sanayinin ihtiyaç duyduğu niteliklere sahip, uygulama ve beceri yetkinliği yüksek insanların yetiştirilmesi ve istihdam odaklı politikaların oluşturulması, geliştirilmesi ve iş birliği hususunda geleceğe yönelik planlama yapılması amacıyla “Üniversite-Sanayi ve Toplum İş Birliği Komisyonu” toplantısı sebebiyle, Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, KBÜ Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. M. Tahir Güneşer, ve Mühendislik Fakültesi Üniversite-Sanayi-Toplum Komisyonu üyelerine teşekkür ediyoruz.

E-Ticaret ve E-İhracat Bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdik

23 Mayıs tarihinde, KTSO ve BAKKA iş birliğiyle, kooperatif ve birliklerin kapasitelerinin artırılması ve KOBİ’lerin rekabet güçlerinin geliştirilmesi amacıyla destek programları ve eğitimler çerçevesinde, üyelerimizin iş gücünü artırmaya yönelik, E-Ticaret ve E-İhracat Bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdik.

Müşterek Meslek Komiteleri toplantımızı gerçekleştirdik

29 Mayıs tarihinde, 2023 yılı 1. Dönem Müşterek Meslek Komiteleri toplantımızı odamız hizmet binamızın meclis toplantı salonunda gerçekleşirdik. Toplantıda meslek gruplarının sorunları ve çözüm önerileri görüşüldü. Odamız bünyesinde on ayrı meslek grubu var. Bu meslek gruplarından seçilen yirmi dört meclis üyemiz var. Her meslek grubundan seçilen üyelerimizin de meslek komiteleri var. Bu meslek komitelerinin çalışabilmesi için odamız müsait. Meslek komiteleri sık sık üyelerini ziyaret eder ve komite toplantılarını tertip ederse, sektör sorunlarını belirleyebilir, görüş ve öneriler ile proje üretebilir, tavsiyelerde bulunabilir, ülkemizin sanayisine ve ticaretine katkı sağlayabilir. İşte bu yüzden, sektörleri anlayabilmemiz, sorunları belirleyip çözüm bulabilmemiz için, meslek komitelerimiz çok önemli.

Burada önemle bir konuyu vurgulamak istiyorum. Ücretsiz olarak gerçekleşen sempozyumlara ve etkinliklerimize lütfen tüm üyelerimiz, sanayicilerimiz, mühendislerimiz ve ilgi duyan vatandaşlarımız katılsın. Benim özellikle istirhamım, tüm üyelerimizin ve vatandaşlarımızın bu tür toplantılara katılım sağlamaları. Katılım ne kadar çok olursa, eğitime ve bilgiye ne kadar çok önem verirsek Karabük olarak çok daha fazla kalkınacağımız inanıcını taşıyoruz.

TOBB 79. Genel Kurulu organ seçimlerine katılım sağladık
 
30-31 Mayıs tarihinde TOBB 79. Genel Kurulu organ seçimleri 365 Oda/Borsa Başkanı ve delegelerin oyları ile tamamlandı. Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) heyeti olarak oyumuzu kullandık ve genel kurula katılım sağladık. TOBB Başkanlığına yeniden seçilen ve güven tazeleyen Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu başkanımızı ve yönetim kurulu üyelerini kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz. Genel Kurul’un ülkemize ve iş dünyamıza hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Sayın başkanımızın teveccühü ve oda/borsa delegelerimizin desteği ile seçilmiş olduğum TOBB Dış İlişkiler Komisyonu üyeliğim için kendilerine teşekkür ediyorum. Sayın başkanımızın dediği gibi, milletimize taahhütümüz olsun, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında daha huzurlu, daha mutlu ve daha müreffeh bir Türkiye için dün olduğu gibi bugün ve yarın da emek vererek, çalışacak, üreteceğiz. Allah bu ülke için emek veren, alın ve akıl teri döken herkesin başarılarını daim kılsın.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik ediyoruz

Malumunuz mayıs ayında bir genel seçim yaşadık. Seçimlerde gösterdiği başarıyla milletimizin teveccühünü bir kez daha kazanan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik ediyoruz. Türkiye’de bir defa daha milli irade tecelli etmiş ve milletimiz ferasetiyle tercihini yapmıştır. Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında daha çok çalışmamız lazım.

Karabük’ümüzle ile ilgili konuların takipçisi olacağız

Bizler KTSO olarak, Karabük’ümüzle ile ilgili, kalkınmamız ile ilgili, iş dünyasının ve üyelerimizin talepleri ile ilgili, Türkiye yüzyılında 3 Nisan “SANAYİ GÜNÜ”, sektörlerle ilgili teşvikler, KGF ve KOSGEB destekli can suyu kredileri, yeşil dönüşüm ve karbon ayak izi azaltımı, LİMAN konusu, Eskipazar Organize Sanayi Bölgemizin (EOSB) gelişimi, Karabük’e “LOJISTIK MERKEZ” kurulması, demir yolu taşımacılığı, serbest bölge ve/veya antrepo ve depolama yeri, Karabük “ÇEVRE YOLU”, Mesleki ve teknik eğitim, vergi yükünün azaltılması, Yenice OSB gibi konuların takipçisi olmaya devam edeceğiz. "

{ "vars": { "account": "G-SNL3QYLSS2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }