Safranbolu Tokatlı Kanyonundaki Kristal Cam Seyir Terasının içindeki Kafeterya ve beraberindeki kır lokantasının 14 Nisan Perşembe günü bir yıllık kiralama ihalesi yapılacak.

Karabük İl Özel idaresi geçtiğimiz yıl Kristal Cam Seyir teras işletmecisini tahliye etmiş ve terasın işletmeciliğini kurum olarak kendisinin yapacağını duyurmuştu.

Seyir terasın içinde bulunan kır lokantalı kafeterya başka bir işletmeci tarafından hizmet verecek ve terasa giriş turnikeleri İl Özel İdare tarafından işletilecek. Bakım ve tadilatları yapılan seyir terası tesisinin iki gün sonra yapılacak olan kır lokantalı kafeteryasının bir yıllık kira ihalesi açık arttırma usulü gerçekleştirilecek:

Vergileri hariç tahmin edilen yıllık kira bedelinin 120 Bin lira olarak belirlendiği ihale şartnamesine, İl Özel İdarenin bu sefer çok ağır şartlar koyduğu da gözlerden kaçmıyor.

Öte yandan, şartname de yer alan “İdare ihaleyi yapıp yapmamakta, uygun bedeli tespit etmekte serbesttir” maddesi de farklı farklı yorumlanıyor.

Daha önceki yıllarda ‘ihaleye katılım çok fazla’ gibi akla uymayan nedenlerle ihalelerin iptal edildiği, kira şartnamelerinde akıl almaz özel şartların olduğu göz önünde bulundurulunca, Karabük İl Özel İdarenin bu ihalesini ilgili çevreler yakından takip ediyor.

Şimdiden ‘kime verileceği belli’ gibi dedikoduların çıktığı ihale öncesinde herhangi bir şaibenin olup olmadığını basın da yakından takip ediyor.