RAFET VERGİLİ, EFLANİ DE CENAZE TAŞIMA ARACININ AÇILIŞININ YAPILDIĞINI İDDİ ETMİŞ VE “AÇILIŞTA VARSINIZ, ŞEHİT CENAZESİNDE YOKSUNUZ” DEMİŞTİ


 

EFLANİ BELEDİYE BAŞKANI İBRAHİM ERTUĞRUL “CENAZE TAŞIMA ARACININ HİZMET AÇILIŞININ YAPILMASI SÖZ KONUSU DEĞİLDİR. VERGİLİ, YALANLAR ÜZERİNE POLEMİK VE İSTİSMAR SİYASETİ YAPIYOR”


 

kim-yalan-soyluyor

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin Facebook sayfasında geçtiğimiz gün bir paylaşım gerçekleştirilmişti.

Paylaşımda yer alan fotoğraflar ve metinde, AK Parti Karabük Milletvekili adayları Mehmet Ali Şahin ve Burhanettin Uysal’ın, beraberindeki çok sayıda partililer ile Eflani ilçesindeki bayramlaşma sırasında, Eflani Belediyesine alınan cenaze Nakil Aracının dualarla hizmete sokulduğu ifade edilmiş, şehit cenazesinde olmadıkları ama hayırsever vatandaşların yardımı ile alınan cenaze nakil aracının açılışının yapıldığı iddia edilmişti.

İşte Vergili’nin Facebook profilinde paylaşılan o yazı metni;

Karabük Halkına yıllardır "İKTİDAR PARTİSİ ADAYLARINI SEÇERSENİZ DAHA FAZLA HİZMET GELİR" edebiyatını yapanlar, bu gün neyin açılışını yaptı biliyor musunuz? Hayırsever vatandaşlarımız tarafından yapılan yardımlarla Eflani Belediyesi'ne alınan cenaze aracının. Peki, vatandaş para toplayacak Eflani'ye cenaze aracı alacak, Safranbolu'da yangın olacak itfaiye aracı almak için kampanya başlatılacak, O ZAMAN BU MİLLET SİZİ NİYE SEÇSİN MERAK EDİYORUZ doğrusu !!! ŞEHİT CENAZESİNDE yoksunuz ama vatandaşın aldığı cenaze aracının açılışında varsınız ne hikmetse !!!



Çok tartışmalara neden olan o fotoğraflar ve yazıdan sonra Eflani belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul’dan yalanlama geldi ve Rafet Vergili’nin ucuz, polemik ve istismar siyaseti yaptığını iddia etti.

Cenaze nakil aracının hizmete alınışı gibi bir şeyin olmadığını, hatta fotoğraftaki kişilerin söz konusu o cenaze nakil aracını görmediklerini iddia eden Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul şu açıklamayı yaptı;

"Seçim zamanı gelince ne hikmetse Sayın Vergili'nin Eflani'ye ilgisi artmaktadır. Mart 2014 yerel seçimlerde de Eflani üzerinden bazı açıklamalar yapmıştı.


'İktidar partisi adaylarını seçerseniz daha fazla hizmet gelir' edebiyatını kim yapmıştır bilemem, Sayın Vergili'nin iddiasıdır, açıklamak kendilerine düşer.


Eflani'de Sayın Mehmet Ali Şahin ve Sayın Prof. Dr. Burhanettin Uysal beyin katıldığı toplantı, Eflani belediyemizin 62. Geleneksel Kurban Bayramlaşması toplantısıdır. Bu toplantıda 2015 yılında yaptığımız çalışmalar slayt gösterimi eşliğinde (vatandaşlarımızın talebi üzerine) anlatılmıştır. Ramazan Bayramında hemşerilerimizin önerisi ile düzenlenen kampanya ile alınan ve Kurban Bayramında hizmete gireceği sözünü verdiğimiz cenaze aracının alındığı da açıklanmıştır.


Toplantıdan sonra salon dışında musafaha ve ardından bayramlaşma duası yapılmıştır. Kesinlikle araç açılışı söz konusu değildir. Ne halk, nede Sayın Mehmet Ali ŞAHİN ve Sayın Prf. Dr. Burhanettin UYSAL beyin aracın yanına dahi gitmeleri söz konusu değildir. Kaldı ki birlik, beraberlik ve dayanışmanın güzel bir örneğidir ve bizim için manevi değerinin anlamı büyüktür.


ibrahim_ertugrul_eflaniŞimdi Sayın Vergili'ye ve kamuoyuna soruyorum, bu kadar güzel, anlamlı ve masum bir olayı çarpıtarak, siyaset yapmak ucuz siyaset değil midir?


Bir olayı bahane edip, başka anlamlar yükleyip, durduk yerde insanlara sataşmak polemik siyaseti değil midir?


Eflani halkı ile gerçekleşen bayramlaşma merasimini cenaze aracı açılışı gibi gösterip, “açılışta varsınız, şehit cenazesinde yoksunuz" demek, şehidimizin cenazesini istismar etmek değil midir?


Sayın Vergili bu size hiç yakışmadı, bu tarz doğru bir tarz değil. Rakiplerimizi yıpratırsak siyaseti ve aktörlerini yıpratırız ve kendimizi de. Bu siyaseti ve siyasetçiyi küçültür, halkın gözünden düşürür. Unutmayın saygı gösterirsek, saygı görürüz.”

Editör: Haber Merkezi