Uzun yılların özlemi Keltepe Kayak Merkezimize bu yıl kavuştuk.

Hafta sonları çok ciddi ziyaretçi akınına uğruyor.

Şöyle biraz geçmişe gidelim ve Keltepe Kayak Merkezinin 15 yıllık sürecini hatırlayarak, bu günlere kazandıranları bir yad edelim.

1996-2005 Yılları arasında Karabük İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü yapan, 2013’de de ebediyete intikal eden Suat Şafak Arar (Allah rahmet eylesin), 2003-2005 yıllarında at sırtında gide, gele bu kayak merkezinin yerini tespit etmiş ve buraya mükemmel bir kayak merkezinin yapılabileceğini uzun süre yetkililere anlatmaya çalışmıştı.

Rahmetli Suat Şafak Arar’ın takıntılı bir şekilde hayali olan Keltepe Kayak Merkezi projesi, 2003 yılında dönemin Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı olan İstanbul Milletvekili ve bölgemizin siyaset büyüğü, devlet adamı Sayın Mehmet Ali Şahin’in 2006’lı yıllarda dikkatini çekmişti.

Sayın Şahin, Keltepe Kayak Merkezi projesini 2011 Genel Seçimlerinde 24. Dönem Karabük Milletvekili olduğu zamanlarda ete kemiğe büründürdü.

2004-2009 yıllarında Karabük Belediye Başkanlığı yapan ve o yıllar öncesi Orman İşletme Müdürü olan Sayın Hüseyin Erer’in de Keltepe Kayak Merkezi projesinde büyük emeği vardır. Hatta 2004 yerel seçimlerinde seçim vaatleri olan projelerinin arasında bile yer aldı.

Gerek Orman İşletme Müdürlüğü döneminde olsun, gerekse Belediye Başkanlığı döneminde Keltepe Kayak Merkezinin yerelde en büyük takipçisi olan Hüseyin Erer’in şimdikiler gibi hakkını yemeyelim.

Yine o dönemlerin Gençlik Spor Bakanları, Suat Kılıç ve Çağatay Kılıç zamanlarında halen daha görevde olan ve bu göreve gelmesinde Sayın Şahin’in emeği olan Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’ın takibi ile Keltepe Kayak Merkezi ile ilgili ödenekler, yatırımlar gerçekleştirildi.

Orman Bakanlığına bağlı alanlar, Gençlik Spor Bakanlığına devir edildi ve 2011 yılında Keltepe Kayak Merkezi için başlayan yatırım atakları en sonunda 2020’nin ilk aylarında biterek, hizmete eksiklikleri de olsa girdi.

Bunları niye hatırlattık...?

Şimdi Keltepe Kayak Merkezinde boy boy fotoğraf çektiren bürokratlar ile siyasiler 1 yıl içinde burayı yapmışlar, hizmete sokmuşlar havası içindeler gibi.

Halbuki Keltepe Kayak Merkezinin yapılıp, eksiklikleri ile de olsa hizmete girmesinin tam 15 yıllık bir geçmişi vardır.

Var ama nedense bu dile getirilmiyor.

Zaten çok büyük emeği olan Sayın Mehmet Ali Şahin’de, Keltepe Kayak Merkezinde nasıl hizmetleri olduğunun illaki hatırlanması derdinde değil.

Onun fikri “Memlekete bir çivi çakandan Allah razı olsundur”

Her neyse…

Biz hatırlatalım da ‘burayı biz yaptık, bizim eserimiz’ havasında olanlar anlar.

KAYAK MERKEZİMİZİN EKSİKLİKLERİ ZAMANLA GİDERİLMELİ

Dün akşam (06.02.2020 Perşembe akşamı) uzun yıllardır İstanbul’da yaşayan bir akrabam aradı.

“Kızım ve eşimle her sene kayak yapmaya Bulgaristan’ın Pamporova kentine gideriz. Ama memleketim Karabük’teki Keltepe Kayak Merkezi beni ve ailemi çok ama çok heyecanlandırdı, biz oraları çok merak ediyoruz. Yarın sabah otobüsle gelmeyi düşünüyoruz. Kayak merkezine servis var mı?” gibi çeşitli sorular sordu.

Cuma sabahı kendi aracı ile Karabük’e yola çıkacaklarını ama Bolu dağı ile Gerede bölgelerinde kar olasılığı nedeniyle çekincesi olduğunu dile getirdi.

Biz de otobüsle gelmesinin iyi olacağını, Keltepe Kayak Merkezine servislerin gittiğini, özel araçların da çıktığını söyledik.

Cuma sabahı Karabük’e gelen kayak heveslisi aile, ilk olarak hafta içi servis olmadığını öğrenip bir hayal kırıklığı yaşıyorlar.

‘Olsun’ diyorlar ve taksi tutup gidiyorlar. Taksiciye kar lastiği ile kayak merkezine çıkılıyorlar demişler ama yarı yolda zincir almaya geri dönmüş. Zincir takıp yine gitmişler ama yine çıkamamışlar ve kayak merkezine gidememişler.

‘Memleketimiz de kayak yapmanın mutluluğunu yaşayalım’ diyen ailenin bütün hevesleri kursaklarında kalmış.

Diyorlar ki; “Biz her yıl Bulgaristan’ın kayak şehri olan Pamporova’ya gidiyoruz. Bunun yanı sıra Uludağ’a, Kartepe’ye, hatta Erzurum dahil olmak üzere, ülkemizdeki birçok kayak merkezine kaymaya gittik. Ne kadar yoğun kar yağışı da olsa kayak merkezine giden yollarda kapanma gibi bir şey görmedik. Hatta kayak yapmaya gittiğimiz yerlerde, belirli saatlerde şehir merkezlerinden kayak merkezlerine servis aracı olduğunu biliyoruz. Üzüldük.” Dediler.

Ama memleketleri olan Karabük’teki yeni kayak merkezi içinde “Burası daha yeni. Tabi ki bu tür aksaklıklar ve eksiklikler olur. İnşallah zamanla bu aksaklıklar ile eksiklikler giderilecektir.” diyerek, anlayışlarını da ortaya koyuyorlar.

Ben “Karabük'e otobüsle de gelseniz, Keltepe kayak merkezine çıkarsınız.” Dediğim için onlardan utandım.

Ya siz…?