Karabük Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından Mevlid Kandili münasebetiyle öğrencilere kandil simidi dağıtıldı.

Sosyal Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kürtül ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Bünyamin Gün de katıldı.

Mevlid kandilinin tüm İslam âlemine ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum diyerek duygularını dile getiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kürtül; “Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) doğumları münasebetiyle yıllardır mevlit kandilini kutluyoruz.

Bugünler mübarek günlerdir. Bugünlerde peygamberimize bol bol salavat getirmek gerekiyor. Bu bağlamda Karabük üniversitesi olarak Rektörümüz Prof. Dr. Refik Polat hocamızın da yönlendirmeleriyle öğrencilerimize mevlit kandili simidi ikram ediyoruz.

Bugünler gençlerimizin, öğrencilerimizin bir araya geldiği bir arada olduğu mübarek güzel günlerdir. Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Ayrıca toplum olarak yıllardır resmi, gayri resmi olarak bugünlerin akşamları camilere gidilerek, mevlitler okunarak kutlandığını söyleyen Prof. Kürtül;” Bu bağlamda son yıllarda Diyanet İşleri Başkanlığımızın da önderlik ettiği kutlu doğum haftaları kutlanıyor. Bu sene ilk defa olarak Diyanet İşleri Başkanlığımızın önderliğinde artık mevlit kandili hicri yıl esas alınarak kutlanmaya başlandı Ben olumlu bir adım olduğunu düşünüyorum.” diyerek düşüncelerini ifade etti.

Öğlen namazı öncesinde Üniversite Camii’nde mevlid okundu. Öğlen namazının arkasından Karabük Müftülüğü tarafından çorba ikramı yapıldı.

Editör: Haber Merkezi