KARABÜK İLİNİN TÜM ÇÖPLERİNİN DEPOLANACAĞI SALMANLAR'DAKİ TAŞ OCAĞININ "HEYELAN BÖLGESİ" RAPORU ORTALIĞI KARIŞTIRDI

HEYELANDAN KAYAN ÜNİVERSİTE STADININ ZEMİN ETÜDÜ İLE KATI ATIK DEPOLAMA TESİSİ YAPILACAK ALANIN ZEMİN ETÜTLERİNİ YAPAN JEOLOJİ FİRMASI AYNI



Karabük İl genelinde bulunan tüm ilçe belediyelerinin en acil ihtiyacı olan çöp depolama işlemi ile ilgili uzun yıllardır çalışmalar bir türlü netice veremiyordu.

Son olarak Karabük-Yenice yolu üzerinde, Karabük merkeze bağlı Salmanlar Köyü sınırları içerisinde yaklaşık 30 yıllık eski bir taş ocağı alanı 'Katı Atık Depolama Tesisi' yapım yeri olarak belirlenmişti.

Başta Karabük ve Safranbolu Belediyeleri olmak üzere, Yenice, Eskipazar, Eflani ve Ovacık Belediyeleri topladıkları çöpleri vahşi depolama sistemi ile bertaraf etmesi modernleşen Türkiye tablosu dışında görüntüler oluşturuyor. Karabük İl Genelindeki tüm ilçe belediyelerinin çöplerini artık modern bir şekilde depolayacağı Katı Atık Depolama tesisinin yapılacağı Salmanlar Köyü sınırları içerisinde eski taş ocağı alanının zemin etüdü geçtiğimiz günlerde Karabük'te yerel bir firmaya yaptırıldı.

Zemin Etüdü yapan firma söz konusu yere 'Heyelan Bölgesi' raporu verdi. Zemin etüdünün yapan firmanın 'heyelan bölgesi' raporu vermesi tüm il genelinde şaşkınlıkla karşılandı.

AYNI FİRMA ÜNİVERSİTE ZEMİN ETÜTLERİNİ DE YAPMIŞTI

Karabük'te uzun yıllardır faaliyet gösteren jeoloji firması Salmanlar Köyü'ndeki eski taş ocağına heyelan bölgesi raporu verirken, geçtiğimiz yıllarda Karabük Üniversitesi Kampüsü içine yapılan ve şimdi heyelan nedeniyle yaşanan kaymalar sonucu kullanılamaz hale gelen Ay Yıldızlı Stadyumunda zemin etütlerini yapmıştı.

Yakın geçmişte, Rektör Refik Polat'ın "Üniversitenin her yeri kayıyor" açıklaması hala tazeliğini korurken bu Jeoloji firmasının etüt raporları da tartışılır hale geldi.
Editör: Haber Merkezi