AK Partili Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı ile AK Parti Yenice İlçe Başkanı Yılmaz Kırık arasındaki gerginlik her geçen gün boyut değiştiriyor.

23 yıllık taksi durağının yeri değiştirilince ilçe merkezinde ticari faaliyetlerde bulunan Yılmaz Kırık ve beraberindeki iki esnaf Bölge İdare Mahkemesi'ne "mağdur ediliyoruz" diyerek başvuruda bulundu.

İddiaya göre 23 yıldır Merkez Mahallesi İnönü Caddesi üzerinde bulunan taksi durağı, durakta bulunan 10 araç ile birlikte Yenice Belediyesi encümen kararı ile Yılmaz Kırık ve beraberinde iki esnafın daha bulunduğu cadde üzerine taşındı. Kırık ve beraberindeki iki esnaf dükkanlarına giriş ve çıkışların engellendiği, dükkan cephesinin kaybolduğu ve müşteriler açısından sorun oluşturduğu gerekçesi ile mahkemeye başvurdu.

Zeki Çaylı başkanlığındaki belediye tarafından yapılan bu düzenlemede kasıt aradığını belirten Yılmaz Kırık, 23 yıldır süregelen bir uygulamanın bu şekilde değiştirilmesine anlam veremediğini ifade etti. Konuyu Bölge İdare Mahkemesi'ne taşındıklarını ancak cadde üzerindeki esnafa danışılmadan bu tür ticari faaliyeti engelleyici bir uygulamaya gitmenin doğru olmadığını ve Yenice Belediye Başkanı Çaylı'nın kendisiyle uğraşmaya çalışırken diğer esnafları da berberin mağdur ettiğini ifade etti.

Editör: Haber Merkezi