KARDEMİR A.Ş. YÖNETİM KURULU SAVAŞI YARIN YAPILACAK KONGRE İLE SONUÇLANIYOR

YOLBULAN VE GÜLEÇ AİLESİ ARASINDA AMANSIZCA DEVAM EDEN MÜCADELE DE SON VİRAJA GELİNDİ

Uzun yıllar hakim hissedar olarak KARDEMİR A.Ş. Yönetimini oluşturan Yolbulan ve Güleç ailesi kesin bir yol ayrımı yaşadıktan sonra, Güleç ailesi şimdi tekrar yönetimde yer alma savaşı veriyor.

Mutullah Yolbulan’ın varisleri tarafından kesin bir şekilde ret edilen Kamil Güleç ve oğlu H. Çağrı Güleç, yarın yapılacak olan KARDEMİR A.Ş Kongresinde B Grubunu temsilen yönetime girmek için büyük çaba sarf ediyor.

YOLBULAN VE GÜLEÇ KÖPRÜLERİ ATTI

Mutullah Yolbulan’ın ileri yaşlılığı ile tüm işleri varislerine devretmesinin ardından, yıllarca beraber yürüdüğü Kamil Güleç ile Yolbulan'lar çok kısa bir sürede yol ayrımına girildi.

Yolbulan ailesi ile ilgili algı oluşturmaya çalıştığı iddiası ile Güleç ailesi ile köprüleri atan Mustafa Yolbulan, bu konuda kararlı olduğunu her fırsatta vurguluyor.

KARDEMİR A.Ş. YÖNETİMİ YENİDEN ŞEKİLLENECEK Mİ?

Yarın yapılacak olan KARDEMİR A.Ş.’nin seçimli Genel Kurulunda Kamil Güleç ve oğlu H. Çağrı Güleç geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi B Grubunu temsilen yönetime girebilecek mi?

Bu soru şimdilik cevapsız kalırken, Güleç ailesi ile kesinlikle aynı yönetimde yer almayı düşünmeyen Mustafa Yolbulan’ın genel kurulda Güleç'lerin karşısına başka isimleri aday göstermeye hazırlandığı belirtiliyor.

GÜLEÇ’LER B GRUBU HİSSE TOPLADI

B Grubundan oğlu ile birlikte yönetime girmeyi hedefleyen Kamil Güleç, son 2-3 aydır KARDEMİR A.Ş’nin B hissesini topladı.

Topladığı B Grubu hisselerin kongrede seçilmelerine yetip yetmeyeceği şu anda bellirsizliğini korurken, KARDEMİR A.Ş’nin iştirakçi şirketi olan KARÇEL ve KARDÖKMAK şirketlerinin kasalarında bulunan B Grubu hisseleri de elinde bulunan A ve D Grubu hisseler ile değiştirdiği konuşuluyor.

KARDEMİR A.Ş’nin sahibi olduğu bu iki şirketin kasasındaki B Grubu hisselerin Güleç ailesi tarafından değiştirilmesinin yasal olamadığını vurgulayan Mustafa Yolbulan’ın ise itiraz edeceği ifade ediliyor.

GÜLEÇ’LERİN KARŞISINA KİMLER ADAY OLACAK?

Baba, oğul Güleç’lerin B Grubundan Yönetim Kurulu Adayı olmasına kesin gözü ile bakılırken, Yolbulan Grubunun desteği ile karşılarına Mehmet Mescier ve Bayram Demir’in aday olacağı konuşuluyor. Seçimde kazanacak grubun kıl payı bir hisse oyu ile yönetim de yer alacağı gözleniyor.

B GRUBU HİSSE SAVAŞI ZİRVEDE

B Grubundan Baba, oğul Güleç'lerin yönetime girmemesi için büyük mücadele veren Mustafa Yolbulan’ın sıkı bir destek arayışı içinde olduğu biliniyor.

Yolbulan’ların bu çalışmaları karşısında Güleç’lerin de aynı yoğunlukta destek arayışında olduğu gözleniyor. Ellerinde hatırı sayılır özellikle B Grubu hissesi olanlar ile her iki ailenin de ayrı ayrı irtibata geçtiği Demir Çelik sektöründe haftanın konusu haline geldi.

KARDEMİR A.Ş.’DEN RANT DÖNEMİ BÖYLECE BİTTİ

KARDEMİR A.Ş Yönetimini yıllardır ellerinde tutan Yolbulan, Yücel ve Güleç ailelerinin büyük rantlar elde ettiği iddiaları hep gündeme gelmişti.

Özellikle KAPTAN Grubunun geçtiğimiz yıllarda gazetelere verdiği boy boy ilanlarla bu ailelerin KARDEMİR A.Ş.’den ciddi rantlar elde ettiği iddiaları kamuoyu ile sıklıkla paylaşılmıştı.

Yarın yapılacak olan Genel Kuruldaki seçimde Yolbulan ve Yücel Grubunun yanı sıra Güleç Grubu yer alsa da, almasa da iddia edilen eski rantların artık KARDEMİR'de bittiği yine  Demir Çelik sektöründe yüksek sesle dile getiriliyor.
Editör: Haber Merkezi